Connect with us

Nyheter

SSK tittade på Seidel – som valde Leksand

Collegeforwarden Mike Seidel erhöll nyligen ett try-outkontrakt med SHL-nykomlingen Leksand. Men faktum är att Seidel lika gärna hade kunnat spela i SSK.

Mike Seidel, som har tillbringat de senaste fyra säsongerna hos University of Minnesota-Duluth i collegeligan NCAA, skrev nyligen på ett try-out-kontrakt med Leksands IF.

Men Seidel hade andra alternativ.

SSK var nämligen ett av lagen som hade ögonen på den småväxte 25-åringen från Chicago, USA. Anledningen? Anders Sörensen, SSK-tränaren som tillbringat många år i USA – och i just Chicago – hade under drygt fem år sett Seidels utveckling och blivit intresserad.

Någon längre dialog hann emellertid aldrig bli fallet, alltså. Seidel gavs nämligen chansen till try-out i Tommy Salos Leksand och tog givetvis chansen när högstaligan i Sverige öppnade dörren på vid gavel.

Try-outkontraktet löper ut den 13 september – det är alltså fram till dess han har chansen att visa upp sig framför ledningen i Leksand. Skulle han få nobben är han fri att gå vart han vill, och inte sällan brukar det landa ett hack längre ner i seriesystemet, ofta i samma land.

Att SSK skulle kunna vara ett av alternativen om han får nobben kan tänkas logiskt. Och visst, det är inte helt otänkbart. Men Anders Sörensen, som själv tog initiativet att titta närmare på Seidel, säger sig se detta som osannolikt. Många månader är kvar och mycket kan hända på marknaden.

Men, det kan i alla fall vara något värt att komma ihåg om vi står där med en vakant forwardsplats i mitten av september, samtidigt som Seidel får nobben av Leksand.

MIKE SEIDEL:

Mauri Hermundsson är skribent på Uppdragsport.se. Till vardags arbetar han som journalist. Säsongskort på K.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter