Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Det är dags för nya tifon – och bortaresor: ”En resa kan folk skriva in redan nu”

Supporterklubben gör sig redo för vad som komma skall. Tifo ska tillverkas. Bortaresor ska planeras.
– Vita Hästen en fredag kan folk skriva in, säger Supporterklubbens ordförande Fredrik Andersson.
Samtidigt är det viktigt att fler supportrar bidrar med pengar om de har möjlighet. Och alla kronor och ören räknas.

Bilder från SSK:s säsong i hockeyettan.
Bilder från SSK:s säsong i hockeyettan.

I snitt 2 422 i grundserien. 3 168 i allettan. 3 278 i playoff. Och 3 857 i kvalserien. Totalt kom 84 495 åskådare och såg SSK spela ishockey säsongen 2015/2016.

En succé, sett till omständigheterna.

Supportrarna slöt upp bakom hockeylaget.

Nu väntar en ny säsong. SSK är tillbaka i Hockeyallsvenskan. På den plats där man, för första gången någonsin, tog adjö från elithockeyn för ett och ett halvt år sedan.

Några som slet förra säsongen var Supporterklubben, vars tifoverksamhet fick donationer från supportrar, ledare, spelare och andra personer runtomkring klubben. Resultatet fick vi ta del av på läktarna. Det bjöds på högklassiga tifon ett flertal gånger under säsongen.

ska%cc%88rmavbild-2016-09-08-kl-09-18-39

Stolthet Styrka Kultur. Foto: David Nilsson Hamne

Stolthet, Styrka, Kultur. Foto: David Nilsson Hamne

Med lite mer än en vecka kvar till hemmapremiären mot AIKden 17 september förbereder sig Supporterklubben för en ny säsong.

– Det är en lång lista på saker som behöver göras, men som inte blivit av under sommaren. Säsongen kommer alltid fortare än man tror! säger Fredrik Andersson, ordförande i Supporterklubben.

Det bjuds på ett premiärtifo mot AIK i Scaniarinken. 

– Givetvis vill vi inte missa att göra något inför en hemmapremiär, säger Fredrik Andersson utan att avslöja några vidare detaljer. 

ska%cc%88rmavbild-2016-09-08-kl-09-20-20

Det behövs, precis som i fjol, nya donationer till Supporterklubbens plånbok. Till såväl tifo som arrangerade supporterresor för att stötta laget på plats.

– Donationer från supportrar till tifo behövs alltid. Men vi hoppas kunna få lite större hjälp av företagare i form av ekonomiskt stöd eller materiella saker. Andra supporterklubbar kan verkligen pressa ner sina priser för bortaresor, vi ligger tyvärr rätt högt eftersom varje resa måste finansieras av de resande. Vi har ingen buffert att ta ifrån, säger Fredrik Andersson, och pushar för att öka antalet medlemskap:

– Där kan ju privatpersoner göra en stor skillnad. Genom att bli medlem. Det är pengar vi vill använda rakt tillbaka till er! Vi håller på att se över vad vi kan ha för förmåner för de som vill vara medlemmar hos oss. Förhoppningsvis kan det locka.

Hur skulle du sammanfatta förra säsongens supporter- och tifo-verksamhet?

– Förra säsongen ser jag väldigt positivt på, både sportsligt och supportermässigt. Tyckte framför allt att vi la ribban för våra tifon högre inför framtiden. Flera stora tifon, som samtidigt inte var allt för lätta att tillverka, säger Fredrik Andersson.

Vi var där. Också.

Vi var på både hemmaplan och bortaplan.

SSK:s bortastöd var kanske inte större än någonsin men det var en markant skillnad mot föregående säsonger. Såväl under kvalserien som under de efterföljande playoff- och kvalspelen. Under flera bortamatcher var SSK ”hemmalag”, sett till supportrar och stämning, trots att man spelade på bortaplan. Vi minns särskilt 900 SSK:are i Huddinge vid seriepremiären, och invasionen på Gotland dit 300-400 SSK:are begett sig. Men också välbefolkade bussar till Hudiksvall och Västervik

– Vi hade fler bussresor än vad som anordnats på 10 år, skulle jag gissa. I division 1. Det är givetvis helt makalöst och roligt! Ett kliv framåt på alla plan. Men vi behöver växa som förening och med allt administrativt, säger Fredrik Andersson.

Bussresa med de finasta. Foto: David Nilsson Hamne

På en av alla bussresor. Foto: David Nilsson Hamne

Klacken levererar. Foto: David Nilsson Hamne

Klacken levererar på bortaplan. Foto: David Nilsson Hamne

Nya bortaresor ska däremot planeras.

Många SSK-supportrar planerar att resa till Umeå för att se Björklöven – SSK fredagen den 23:e september.

Någon organiserad resa till Umeå blir det inte men Supporterklubben kikar på spelschemat just nu för att planera hösten och vintern.

– Spelschemat ser ju inte super ut men vi har två lördagar i Karlskoga. Minst en av dessa vill vi få i väg bussar till. Vita Hästen en fredag kan folk skriva in. Rätt så snart har vi Mora en lördag, det vore kul om folk vill boka redan nu! Vi är inte blyga på att begära offerter till bussbolaget vid visat intresse, säger Fredrik Andersson.

Stötta Supporterklubbens tifo-verksamhet genom att swisha valfritt belopp till nummer 0761004758. Märk donationen ”tifo”. Eller genom att överföra valfri summa till till bankgiro 172-6223. Märk överföringen ”tifo”.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

Spelarkollen

Filip Gustavsson har inlett rookiesäsongen i NHL strålande.

Facebook

Senaste nytt

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.

J18 & J20

Albert Sjöberg siktade på att ta en plats i a-laget. Det blev a-lagsdebut – och nu även förmodad landslagsdebut.

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...