Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

SSK-spelarna stöttar tifo-kampanj: ”Vilka hjältar den här säsongens spelare är”

Det blir allt tydligare att det är spelarna och supportrarna som ska göra resan tillsammans den här säsongen. Under torsdagskvällen slöt tre av spelarna upp bakom den pågående insamlingen till Supporterklubbens tifokassa.
”Ni står upp för oss och vi för er! ” skriver målvakten Calle Brattenberger på Twitter.

Under senaste veckan har Supporterklubben, SSK:s officiella supporterklubb, inlett arbetet med att ta fram tifo inför seriepremiären borta mot Huddinge 20 september och hemmapremiären mot Hammarby tre dagar senare.

Och på onsdagen gick man ut i sociala medier och välkomnade donationer till tifokassan.

Många bäckar små, lyder mottot.

Och många bäckar blev det.

På bara ett dygn har Supporterklubben fått in över 6 000 kronor – enbart via överförningstjänsten Swish. Då har alltså inte rena banköverföringar räknats med.

– Ja alltså, vi hade ju inte förväntat oss något i närheten av det här. Jag menar, det blev svårare att anordna tifon när vi åkte ner i hockeyallsvenskan på grund av mindre folk på läktarna. Det har blivit några färre arrangemang nu sista åren också. Så det är kul med sån uppskattning. Det kan ju inte betyda annat än att det är väldigt uppskattat! säger Supporterklubbens ordförande Fredrik Andersson till Uppdragsport.se.

Det är dock inte bara supportrar som har slutit upp bakom tifomakarna.

Nej, även spelare har valt att donera pengar.

Det började med att nye målvakten Calle Brattenberger skrev på Twitter att han skjuter till 300 kronor till kassan. Därefter följde Christofer Blid och Jonas Westerling efter och bidrog med 300 kronor.

”Jag hänger på. 300.” skrev Blid.

”Hänger på Bratten och Bliden jag med”, fyllde Westerling i.

”Jag skall göra mitt jobb på isen med. Det lovar jag. Ni står upp för oss och vi för er!” skrev sedan Brattenberger på Twitter.

”Brattenberger, Blid och Westerling – alla spelare i SSK chippar in tre hundra var til SSK:s tifo. Snyggt!!” skrev hockeyjournalisten Marie Hallman när ordet började sprida sig.

– Haha, jag vet faktiskt inte vad jag ska säga. Man blir ju glad, och lite nervös. Nu vill man ju verkligen leverera. Så jävla klurigt när publiken är så utspridd och så många tomma stolar. Valmöjligheterna blir ju mindre, säger Supporterklubbens ordförande Fredrik Andersson, och fortsätter:

– Vi är i alla fall oerhört glada och stolta över att intresset är så stort hos både fans, spelare och anställda inom SSK. Vi i tifogruppen har fått en riktig kick.

”Vilka hjältar den här säsongens SSK-spelare är. Ett gäng spelare som skickat in pengar till tifo-gruppen. Misstänker d kan bli fler”, skriver en supporter på Twitter.

Vill du också bidra till framtida tifo under säsongen? Swisha valfri summa till nummer 0736274506, och märk överföringen ”tifo”. Du kan även överföra till Supporterklubbens bankgirokonto 172-6223. Märk överföringen ”tifo”.

Kom ihåg: Alla bäckar små.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.