Connect with us

J18 & J20

Lovande SSK-spelare uttagen till det svenska U16-landslaget

SSK har fått fram en ny spelare till de svenka ungdomslandslagen. Och det rör sig om bekanta släktrötter för en SSK-supporter.

Lucas Feuk jublar.
Lucas Feuk jublar.

Ni kanske minns Tomaz ”Z” Eriksson, den numera 49-årige forwarden som en gång i tiden, mellan 1989 och 1993, spelade med SSK i högsta och näst högsta serien, och numera är ungdomstränare i SSK.

Nu är ”Z”:s son på väg uppåt i SSK:s ungdoms- och juniorled.

Sonen Lucas Feuk, 15, har nämligen blivit uttagen till det svenska U16-landslaget. Landslagstränare Magnus Hävelid har presenterat tio nya spelare, däribland Lucas Feuk.

Truppen ska spela en fyrnationsturnering i Ryssland i mitten av februari, rapporterar Hockeyamagasinet.com. ”Turneringen spelas i Veliky Novgorod, Ryssland, under tiden den 9-11 februari och där förutom Sverige även Finland, Ryssland och Tjeckien deltar”, skriver sajten.

Centern Lucas Feuk, född 2001, gjorde 27 poäng (15+12) på 23 matcher för SSK U16 förra säsongen och 15-åringen har under årets säsong representerat U16 och J18. 3+3 på 14 matcher blev det i grundserien för J18-laget. Utöver klubbspel har Feuk även mäktat med 18 poäng (13+5) på 11 matcher för Södermanland i tv-pucken. Med det toppar den unge centern hela poängligan för tv-pucken den här säsongen.

Till hösten kommer Lucas Feuk att gå på hockeygymnasiet i Södertälje.

– Jag trivs i laget och har bra tränare. Det känns jättekul att jag kom med till U16-turneringen i Ryssland, säger han till Uppdragsport.se.

I november blev även lovande damlagsbacken Wilma Wäng-Germundsson, 17 år och född i Södertälje, uttagen till Tre Kronors U18-landslag och nyligen representerade hon Sverige i U18-VM.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne J18 & J20