Connect with us

Nyheter

SSK ser ut att ha rätt till Forsbergs NHL-miljoner

SSK har bett Modo om en del av kakan när NHL-pengarna för Anton Forsberg ska delas ut. Det vill säga en fjärdedel av pengarna. Men Modo vill helst behålla allt själva.

Efter succésäsongen i SSK har Anton Forsberg siktet inställt på elitseriespel med Modo. Målvaktstalangen skrev nyligen på för NHL-laget Columbus Blue Jackets, av vilka han är draftad, men kommer att vara en av två målvakter i Modo kommande säsong.

Det har sportchefen Markus Näslund redan gjort klart.

Men Forsbergs NHL-kontrakt innebär att en större summa pengar ska pumpas in i svensk ishockey Det handlar om åtminstone 1,6 miljoner kronor. Pengar som ska fördelas mellan de klubbar som den aktuella spelaren har representerat de fyra senaste säsongerna. I Forsbergs fall Modo – bortsett från en säsong på lån till SSK.

Vanligtvis är det enkel matematik men inte i det här fallet.

Om man följer gällande regler kommer SSK att ro hem en fjärdedel av övergångssumman – men det finns ett men…

– Enligt förbundets stadgar så har de rätt till en del på grund av att Anton lånades ut med en så kallad spelarregistrering, säger Näslund till Allehanda.se, och förklarar vidare:

– Vi skulle ha kunnat låna ut honom med en så kallad spelardispens, där vi har rätt att plocka hem honom under säsongen. Men nu valde vi det första alternativet för att ge Södertälje trygghet i frågan.

Hade Modo lånat ut Forsberg med så kallad spelardispens hade SSK alltså, enligt förbundets stadgar, gått miste om pengar. Då hade samtliga kronor tillfallit Örnsköldsviksklubben.

Men nu kan man alltså ha rätt till en del av kakan.

Allehanda.se skriver dock att Modo helst ser att hela summan tillfaller dem eftersom att Modo, “av god vilja”, gick med på att låta Forsberg vakta målet i SSK hela säsongen – men SSK har å sin sida bett om en fjärdedel av pengarna, vilka man har rätt till om man till “punkt och pricka följer de paragrafer som finns”.

Hur pengarna till slut fördelas återstår att se.

– Vi hoppas att vi får hela transfersumman och för en diskussion med SSK om det hela. Förhoppningsvis kommer det att lösa sig, säger Markus Näslund till Allehanda.se.

2 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter