Connect with us

Nyheter

SSK satsar inte på att gå upp direkt – men man SKA upp

SSK rustar för spel i division 1. Men var ligger ambitionen – bygga på sikt eller gå upp direkt? Och vad är det mest sunda alternativt?

SSK har radat upp en rad värvningar på sistone – däribland tunga namn som Anton Holm, Henrik Nyberg och man sägs även ha målvakten Alexander Sahlin från Almtuna på väg in – och laget tar alltmer form.

Enligt uppgifter kommer SSK dessutom att ha hockeyettans största spelarbudget den kommande säsongen, samtidigt som den senaste tidens värvningar talar emot de uppgifterna. Goda Hockeyettan-kännare på Twitter beskriver till exempel SSK:s nuvarande trupp för en “budgettrupp”, även om många spelare ska in framöver.

Oavsett så säger klubbdirektör Mats Pernhem i en intervju med Dagens Nyheter att SSK inte satsar på att till varje pris gå upp i hockeyallsvenskan redan kommande säsong.

“Mats Pernhem säger att klubben inte satsar på att gå upp i allsvenskan redan till nästa år, i alla fall inte i första hand. Han ser gärna att det kommer som en sportsligt positiv effekt av den nya grundbyggandet men det är inget som kommer att ske på bekostnad av Södertälje SK:s återuppbyggande”, skriver Dagens Nyheter, och citerar Pernhem:

– Årets lag kommer inte att bli ett tomtebloss. Vi måste använda nuvarande situation till att göra om, göra rätt och att jobba från grunden. Dessutom måste vi anpassa oss till dagens resurser.

“Mats Pernhem säger till DN att SSK INTE siktar på att gå direkt upp i allsvenskan kommande säsong. Mot den bakgrunden är lagbygget bra”, skriver Mikael Mjörnberg, som är väl insatt i division 1-hockeyn och redaktör för HockeyEttan.se, på Twitter.

SSK:s generella inställning är dock INTE att etablera sig i division 1 eller att smyga fram – tvärtom.

“SSK siktar på att tiden i hockeyettan ska bli så kortvarig som möjligt. Ingen som sagt annat”, skriver Christer Kronblad, medarbetare inom SSK, på Twitter och tillägger att man har ändrat fokus från NÄR man ska gå upp till ATT man ska gå upp.

“SSK har 20 års ‘när-misslyckanden’ vilket har skapat lika många ‘att-misslyckaden'”, skriver Kronblad.

I samma intervju med Dagens Nyheter säger Pernhem att flera spelare och ledare är klara för klubben – även om inget är officiellt än.

– Vi får ett stort antal förfrågningar i veckan från spelare som vill spela hos oss och kan tänka sig att arbeta samtidigt. Det är så det kommer se ut för de flesta av våra spelare och det är så det funkar i hockeyettan. Det finns fler som är klara men innan kontrakten är påskrivna vill vi inte gå ut med det, säger han till Dagens Nyheter.

Uppdragsport.se-redaktionen består av ett flertal skribenter.

7 kommentarer

7 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter