Connect with us

Hockey-VM 2013

SSK-profilerna blir degraderade

Det blev en konstig VM-dag för Slovenien. På kvällen gjorde de en mycket stark match mot stjärnspäckade Kanada och tog med sig en poäng – Men det påverkade inte det dåliga tabelläget.

Den lilla hockeynationen Slovenien med bara 980 licensierade spelare har åkt ur VM:s A-grupp. De kommer därmed få spela B-VM 2014.

Den slutliga spiken i kistan var när Julian Jakobsens Danmark vann över Vitryssland med 3-2 under måndagseftermiddagen, därmed säkrade alltså Danmark sitt kontrakt. Vitryssland är klara för A-VM sedan tidigare då nationen är värd för nästa års mästerskap.

Blaz_ansikte_HTMSabolic_close_HTM

Några av Sloveniens viktigaste stöttepelare har varit SSK-bekanta Ziga Jeglic, Blaz Gregorc och Robert Sabolic. Trots bra insatser har de helt enkelt inte räckt till mot spelare som många gånger varit av yppersta världsklass. Laget slutade på en sammanlagd 16:e plats i årets världsmästerskap.

Sloveniens bästa placering i ett A-VM tog man 2002 då man kom på 13:e plats, vilket det också blev 2005. Det året gjorde förövrigt Anze Kopitar sin VM-debut.

Något att se fram emot för den unga hockeynationen är att man sedan tidigare är kvalificerad för OS 2014

Jeglic_is_HTM

Stats på 6 matcher:
Robert Sabolic 2+1 (+2)
Blaz Gregorc 0+3 (+1)
Ziga Jeglic 1+1 (-1)


Foto: Hamne Total Media

David är främst fotograf - men också skribent - på UppdragSport.se. Arbetar till vardags som journalist inom print, radio och tv.

2 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Hockey-VM 2013