Connect with us
SSK jublar efter 0-1.
SSK jublar efter 0-1.

Matchrapport

SSK övertygade och vann mot Asplöven

Äntligen. Äntligen. Äntligen. SSK vann en hockeymatch igen – och man gjorde det efter en väl genomförd bortamatch.

Anders Sörensen valde att möblera om i laget – och sätta backen Robin Press som center.

Det gav utslag direkt.

SSK reste sig och tog sin blott andra vinst på de åtta senaste matcherna när man bortaslog Asplöven med 2-3 under fredagskvällen.

Gästande SSK tog ledningen redan efter fem minuters spel genom backen Fredrik Sonntag, snyggt framspelad av Fredric Andersson och Robert Carlsson. Carlsson gjorde därmed sin tredje assistpoäng på två matcher.

Asplöven kvitterade visserligen i power play, efter att en smärre hönsgård uppstått framför SSK:s mål, men sedan kom det: SSK:s vackra 1-2-mål. Den till forward befordrade Robin Press passade till Linus Fröberg som i sin tur lade pucken till Jason Gregoire som snyggt lurade upp Asplövenbacken Jesper Dahlroth på läktaren och lirkade in 1-2.

Ett riktigt klassmål. Och poäng direkt för forwarden Robin Press, alltså.

SSK jublar efter Jason Gregoires 1-2-mål.

SSK kom ut starkt, mycket starkt, i andra perioden och hade direkt fyra bra lägen att göra 1-3 – varav ett skott i stolpen – men Asplövenmålvakten Joel Lassinantti räddade hemmalaget.

Ja, faktum är att det var SSK för hela slanten i den andra perioden och gästerna hade läge på läge att dryga ut sin ledning men utan att lyckas. Skottstatistiken i den andra perioden slutade 3-11 till SSK.

I den tredje perioden arbetade sig Asplöven in i matchen och 2-2 hängde stundtals i luften inledningsvis. Och så blev det till slut. När SSK fick power play kom en Asplövenspelare fri, rivdes ner och tilldömdes straff. En straff som Emil Bejmo snyggt lade in bakom Idoff i SSK-målet.

SSK:s Jesper Frödén drog sedan på sig en utvisning i offensiv zon men det kom direkt att bli spel fyra mot fyra efter att Mario Trabucco åkt ut för slashing. En utvisning under vilken SSK lyckades göra 2-3 genom lagkapten Fredric Andersson, assisterad av Jesper Thörnberg och Peter Nolander.

Tiden var då 53:10.

2-3 stod sig perioden och matchen ut och SSK tog sin andra raka seger på bortaplan.

Värt att notera är att Mario Trabucco – som bekant fick sparken av SSK härom veckan och numera återfinns i Asplöven – var inne på SSK:s två första mål samt orsakade den utvisning under vilken SSK avgjorde matchen. Så kan det gå.

Uppdragsport.se-redaktionen består av ett flertal skribenter.

6 kommentarer

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Matchrapport