Connect with us

Hi, what are you looking for?

Artiklar

Lånet från Djurgården om att spela på Hovet: ”Kommer kännas skumt”

Linus Söderström trivs i SSK och menar att han, som nykomling på seniornivå, har utvecklats på kort tid. I kväll väntar dock en intressant match mot AIK på bortaplan… eller hemmaplan, beroende på hur man ser på det.
– Det kommer kännas skumt. Jag har ju tränat här i så många år och det är ju min hemmaarena, säger Söderström.

Linus Söderström. Foto: http://www.prospectcamp.se/.
Linus Söderström. Foto: http://www.prospectcamp.se/.

När Sebastian Idoff fick sparken av SSK chockade klubben de allra flesta genom att låna in Djurgårdens målvaktstalang Linus Söderström, 18, som till vardags även är målvakt i Juniorkronorna.

Men tiden i SSK har varit god trots att den orutinerade målvakten gjorde sin seniordebut i och med utlåningen.

Efter fyra matcher har Söderström en godkänd räddningsprocent på 90,4.

– Det har känts bra. Jag hade spelat mycket matcher innan jag kom till Södertälje så jag kom in i det direkt. Jag njuter av varje tillfälle och har utvecklats mycket, säger han till Djurgårdens hemsida.

Men omställningen har varit stor.

– HockeyAllsvenskan är svår. Stor skillnad mot J20. Här är alla bättre på att tacklas, bättre på att försvara och bättre på att göra mål. Det är en jättestor utmaning att gå från juniorhockey till seniorhockey. Jag och målvaktstränaren Janne Öhman har jobbat mycket med blicken för spelet, säger Söderström vidare.

I kväll väntar bortamatch mot AIK på Hovet.

Eller bortamatch och bortamatch.

För Söderström blir det snarare hemmamatch.

– Det kommer kännas skumt. Jag har ju tränat här i så många år och det är ju min hemmaarena. Det blir en bortamatch på hemmaplan, säger Linus Söderström, och tillägger att han, trots tabelläget, tror på sitt nya om än temporära lag:

– Ett jättebra lag som inte fått ut kapaciteten. Före uppehållet spelade vi jättebra och körde över motståndarna spelmässigt. Vi måste hitta grunderna i grundspelet så att vi får ett säkert spel bakåt och ett bra spel framåt. Laget har kapaciteten att ta sig till SHL.

Det är i synnerhet en spelare som har imponerat på Söderström.

– Jag skulle nog säga Robin Press. En 94:a som är en extremt skicklig tvåvägsback och riktigt bra i powerplay, säger Söderström till Djurgårdens hemsida.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

Spelarkollen

Filip Gustavsson har inlett rookiesäsongen i NHL strålande.

Nyheter

Jonatan Harju kommer till SSK från Tingsryd med en bra säsong i ryggen. Men innan genombrottsäsongen hade 23-åringen en tuff tillvaro i Karlskoga. Men...

Facebook

Senaste nytt

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.

J18 & J20

Albert Sjöberg siktade på att ta en plats i a-laget. Det blev a-lagsdebut – och nu även förmodad landslagsdebut.

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

Nyheter

Ingen vila efter SSK:s respass i slutspelet.