Connect with us

Nyheter

SSK lånar JVM-målvakt av AIK

SSK har spikat sitt målvaktspar inför hösten.

Efter Anton Forsbergs avslutade lån har SSK haft en vakant målvaktsplats.

Men den fylldes under tisdagskvällen.

SSK komme att låna AIK:s lovande målvakt Niklas Lundström – som var med och vann silver med JVM-landslaget – kommande säsong.

– Niklas är en av Sveriges mest lovande målvakter och har en potential till att bli en toppmålvakt i världens bästa liga och han har redan visat att han är en skicklig målvakt på seniornivå. Niklas är stor, rörlig och har ett riktigt bra positionsspel och spelsinne. Det ska bli mycket intressant att följa hans utveckling under ett år i SSK tillsammans med vår målvaktstränare Janne Öhman, säger sportchef Per Nygårds i ett pressmeddelande.

Precis som nya J20-målvakten, Fredrik Hellström, lyfter Lundström fram SSK:s målvaktstränare Janne Öhman.

– Det känns jättebra för mig att komma till Södertälje. Jag känner till Janne Öhman sedan tidigare från målvaktsläger jag varit på och det känns som en bra klubb att utvecklas i. Säsongen som gick var både upp och ner där JVM var en riktig höjdpunkt. Nu känner jag att jag behöver ordentlig matchträning och ett större förtroende och då kom det här tillfället upp och jag ser det som en verkligt bra chans, så det är bara att köra, säger Lundström.

AIK kan återkalla Lundström vid längre skador. Om så skulle ske kommer SSK att, under tiden, låna AIK:s andremålvakt Alexander Hamberg. Från och med 1 februari 2014 är dock Lundströms spelare fullt ut – oavsett skador hos AIK.

Niklas Lundström är sedan tidigare draftad av St. Louis Blues. Enligt uppgifter till Sportbladet ska Lundström inom kort skriva på ett kontrakt med NHL-klubben.

Uppdragsport.se-redaktionen består av ett flertal skribenter.

2 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter