Connect with us

Nyheter

Avslöjar: SSK lånar in ny målvakt

Uppdragsport.se kan avslöja att SSK plockar in en ny målvakt inför matchen mot Asplöven. Men man jobbar fortfarande på att hitta en permanent lösning som passar klubben sportsligt och ekonomiskt.

Sedan Sebastian Idoff lämnade SSK har klubben haft Djurgårdens 18-årige löfte tillika JVM-målvakt Linus Söderström på lån.

Ett lån som har varit relativt lyckat och Söderström har i nuläget en räddningsprocent på 90,9 efter fyra matcher i hockeyallsvenskan – vilket även har varit 18-åringens första matcher på seniornivå.

Efter Söderström kan Uppdragsport.se nu avslöja nästa målvaktslån i väntan på en mer permanent lösning:

Robin Jensen, 18, från Djurgårdens J20-lag och med noll matcher på seniornivå, men som har tränat med Djurgårdens a-lag.

Jensen tränade med SSK på onsdagen och följer med laget upp till Haparanda som reserv under matchen mot Asplöven på torsdagen.

18-åringen är som sagt en temporär lösning medan man hittar en mer permanent lösning. Men enligt uppgifter har SSK lagt ribban högt när det gäller ett eventuellt målvaktsförvärv.

SSK har sedan tidigare även haft 16-årige Filip Eriksson, från SSK:s J18- och J20-lag, ombytt som reserv i hockeyallsvenskan.

UPPDATERAT:

Under onsdagseftermiddagen bekräftades lånet av Djurgården.

– Robin har gjort det jättebra under säsongen och får nu erfarenhet av seniornivå. Det här är en uppgörelse som både vi och Södertälje är nöjda med, säger Djurgårdens vice vd KG Stoppel till Djurgårdens hemsida.

Uppdragsport.se-redaktionen består av ett flertal skribenter.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter