Connect with us

Nyheter

SSK J20 lånar forward från division 1-klubb

SSK J20 har gjort klart med Oskar Carlsson, forward från division 1-laget Vita Hästen.

SSK J20 har gjort klart med forwarden Oskar Carlsson från division 1-laget Vita Hästen.

Där har 18-åringen representerat både J20 och a-laget under säsongen som gått. Oskar Carlsson har noterats för 10 poäng (3+7) på 4 matcher i J20:s division 1-serie, samt för 0 poäng på 19 matcher med a-laget i division 1, den här säsongen.

I Södertälje kommer dock Carlsson att representera J20 och det hela är ett lån för resterande del av SSK:s säsong. Därefter hoppas Vita Hästen att Carlsson återvänder till division 1-laget.

Oskar Carlsson bekräftar själv övergången på Twitter.

“Då var det äntligen klart, imorgon börjar ett nytt äventyr med nya mål i siktet!!”, skriver han i ett inlägg ihop med en bild på SSK:s klubbmärke.

– Oskar är under utvecklingsfas, och speltid hos oss, det blir lite för lite istid för Oskar. Han har hög ambition och vi vill Oskars bästa och Oskar bästa är att få spela. Vi kan vara själviska och behålla honom som en backup, men det känns inte rätt känner vi. Han ska känna att hans hemmaförening bryr sig om honom, säger Vita Hästens tränare Per Hånberg till Afterice.se och fortsätter:

– Han går in på två femmor i Södertäljes J20 och det är en bra serie att spela i. Han har varit med hela hösten och utvecklas. Kommer och går bättre och bättre. Nu när vi går in här i AllEttan kommer speltiden bli sporadisk och då känner vi att vi inte vill stå i vägen får någon.

Samtidigt lämnar SSK:s J20-målvakt Fredrik Hellström föreningen. Ny klubb blir division 1-laget Enköping.

Uppdragsport.se-redaktionen består av ett flertal skribenter.

5 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter