Connect with us
Linus Fröberg.
Linus Fröberg.

Nyheter

SSK lånar forward av FBK

Bara dagar innan premiären mot Rögle har SSK idag gjort klart med ett lån från Färjestad. Linus Fröberg spelar med Södertälje fram till och med sista oktober.

På grund av det rådande skadeläget – där SSK saknar Jesper Thörnberg, David Pastrnak, Mario Trabucco, Jason Gregoire och Jesper Frödén i anfalsväg – har SSK i dag gjort klart med Färjestads centerforward Linus Fröberg på lån.

Lånet sträcker sig fram till och med den sista oktober.

– Det känns bra att vi får in Linus. Som spelare är han en center/forward som bidrar med ett ”vuxet” spel trots sin ringa ålder. Han har bra spelförståelse och är en välutbildad hockeyspelare som söker stimulans i sin fortsatta utbildning. Skulle Färjestad drabbas av ett akut skadeläge så kan de dock plocka tillbaka Linus, säger sportchef Per Nygårds till SSK:s hemsida.

20-årige Fröberg har tidigare varit utlånad till såväl Mora som Malmö i hockeyallsvenskan. I fjol gjorde han 1+2 på elva matcher i Malmö och 0+3 på 34 matcher i SHL.

På Twitter skriver bland annat Malmökännaren MrMadhawk:

– Råd till SSK. Ge Linus Fröberg tid. När han var i Malmö blev han långsamt bättre för varje match. Mot slutet riktigt bra.

Linus Fröberg ansluter till SSK under tisdagen.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

3 kommentarer

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter