Connect with us

J18 & J20

SSK-juniorernas grymma helg: 12 mål, 6 poäng på bortaplan och serieledare

SSK J20 avslutade en fin bortaturné med att slå topplaget Växjö med 0-2.

SSK jublar. Foto: Jessica Sundqvist.
SSK jublar. Foto: Jessica Sundqvist.

SSK:s J20-lag fortsätter att vinna.

Helgens bortamatchturné i Skåne, som inleddes med en 4-3-förlust mot Malmö, och fortsatte med en 1-7-vinst mot Karlskrona, avslutades i dag med en 0-2-vinst mot topplaget Växjö.

Nik Simsic inledde målskyttet drygt två och en halv minut in i den andra perioden, assisterad av a-lagsbekantingen Ludvig Karlsson och William Warging. Warging fortsätter därmed att plocka assistpoäng och just nu är han delad tvåa i seriens assistliga.

SSK jublar efter 0-1-målet.

SSK jublar efter 0-1-målet.

0-2 kom i nästan exakt samma minut men i den tredje perioden. Med 52:30 på klockan snappade Andrés Staforelli upp en puck bakom Växjös mål och passade fram till gode poängplockaren Alexander Sunnefors som kunde raka in sitt fjärde mål för säsongen. 18-årige Sunnefors var mer eller mindre klar för Växjö inför den här säsongen innan Uppdragsport.se kunde avslöja att han blir kvar i SSK – och nu sänkte Sunnefors just Växjö med SSK, alltså. Sunnefors återfinns på delad tredjeplats i J20-seriens poängliga med sina sju poäng, 4+3, på sju matcher.

Se Sunnefors mål i klippet nedan.

Noterbart är att målvakten Robin Christofferson, med sina 37 räddningar, höll nollan. Så sent som i fredags vaktade han målet när SSK bortaslog Björklöven i Umeå – efter att ha blivit inkallad i absolut sista minuten. Läs mer om hans tankar kring det här.

— Vi har ett jättebra målvaktsspel idag, säger Magnus Jansson till Hockeymagasinet.com efter dagens J20-match.

Härnäst väntar två raka hemmamatcher för SSK J20. Mot Rögle den 1 oktober och Malmö dagen efter.

Desto tyngre går det för SSK:s J18-lag. Trots stor dominans, där man vann skotten med 18-45, föll man med 1-0 i seriepremiären borta mot Huddinge. Förlust nummer två kom under söndagen. Ännu en gång vann man skotten med god marginal, 33-16, men det var gästande Tyresö/Hanviken som tog poängen efter 3-6 i Scaniarinken. Målskyttar för SSK: Artjoms Lapiks, Gustav Walther och Stefan Emmesjö.

Nya tag nästa match, killar, då släpper det!

Uppdragsport.se-redaktionen består av ett flertal skribenter.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne J18 & J20