Connect with us

Hi, what are you looking for?

Intervjuer

SSK förstavalet för Johan Andersson – men vill SSK?

Tony Lagerström och Gustav Björklund lämnade SSK i går – och fler spelare kan komma att försvinna.
En som är sugen på att fortsätta i klubben är dock Johan Andersson.
Men än har han inte hört något från lagledningen
–  Blir det ingenting där får jag se mig åt annat håll, säger Andersson till Uppdragsport.se.

Tony Lagerström och Gustav Björklund lämnade SSK i går – och fler spelare kan komma att försvinna. <br>En som är sugen på att fortsätta i klubben är dock Johan Andersson.<br>Men än har han inte hört något från lagledningen<br> –  Blir det ingenting där får jag se mig åt annat håll, säger Andersson till Uppdragsport.se.

Den gångna säsongen noterades Johan Andersson för 17 poäng på 31 matcher. Ett bra facit, men faktum är att 25-åringen från Nynäshamn kan mycket mer – när han inte tvingas kämpa mot skador.

Nu är han frisk, kry – och sugen på ännu en säsong i SSK.

– Jag ska prata med SSK först och och ta ställning till vad de säger. Blir det ingenting där får jag se mig åt annat håll, det är tanken, säger Johan Andersson till Uppdragsport.se.

Förstahandsvalet ligger alltså på SSK, men intresset från sportchefen Per Nygårds verkar inte helt ha kommit igång än.

Har du hört något från SSK?

– Nej, jag vet faktiskt inte… sådär jättemycket, det kan jag inte säga.

Johan Andersson fick stora delar av sin hockeyutbildning i SSK, där han spelade mellan 2003 – 2007.

Efter ett par lyckade säsonger i hockeyallsvenskan och Almtuna väcktes intresset från elitserien, och AIK lyckades värva den spelskicklige centern. Efter en stark säsong i Solnalaget bar det vidare till Timrå, men där gick det inte som väntat.

Du kom från en skadefylld säsong i elitserien med Timrå, där det bara blev elva matcher. Hur tycker du att säsongen i SSK gick?

– Lagmässigt gick det väldigt bra, jag tycker vi spelade riktigt bra hockey i stort sett hela året, förutom i början och under slutet kanske. För egen del är jag inte helnöjd. Jag missade många matcher på grund av skada i år igen och det var varken vad jag ville eller behövde, om man säger så.

Hur ser det ut på skadefronten för din del just nu?

– Det är bra, faktiskt. Jag är hel, frisk och det är ingenting som sitter i, så det ska vara bra, avslutar Johan Andersson.

8 kommentarer

8 kommentarer

 1. Profilbild

  christian

  15 april, 2013 at 6:57 e m

  Ursäkta språket,men den där Strömwall skulle jag vilja sparka på smalbenet! H…vete ska ni skicka alla spelare!

  • Profilbild

   Schönning

   15 april, 2013 at 11:11 e m

   christian: Herregud. Jag tror Strömwall bara skrattar åt dig (som så många andra). Du missar det viktiga här, det är NYGÅRDS som väljer att skriva kontrakt med spelare, inte Strömwall.

   • Profilbild

    christian

    16 april, 2013 at 3:09 e m

    Vakna upp ur din koma Schönning !! Nygårds skriver kontrakten ja,Strömwall är tränare och bestämmer vem som blir kvar och inte blir kvar,det är Strömwall som tränar killarna inte Nygårds,Gör man inte som Strömwall säger så hamnar man i frysboxen! Sen kan det va så att du och Strömwall skrattar åt mig som du säger! Kul för dig lillen,men blanda inte in andra i det här,du får fint stå för dina egna ord.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Spelarkollen

Filip Gustavsson har inlett rookiesäsongen i NHL strålande.

Facebook

Senaste nytt

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.

J18 & J20

Albert Sjöberg siktade på att ta en plats i a-laget. Det blev a-lagsdebut – och nu även förmodad landslagsdebut.

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...