Connect with us

Hi, what are you looking for?

J18 & J20

SSK J20 slog ut LHC efter ny rysare

SSK J20 lyckades förvalta ”matchbollen” och tog sig vidare till kvartsfinal efter en 3-6-vinst borta mot Linköping. En riktig skrällseger, sett till förhandstipsen.

I onsdags slutade matchen 8-6 till SSK.

Men riktigt lika målrikt blev det inte i match två i åttondelsfinalserien mot Linköping.

SSK inledde den första perioden lovande och hade också två power play, varav det andra var riktigt bra och gästerna var också nära att ta ledningen.

I stället var det Linköping som fick göra 1-0 efter idel SSK-slarv i egen zon. 1-0 stod sig den första perioden ut. En period som SSK vann skotten i med 9-17.

I andra perioden rivstartade Linköping ordentligt och gjorde 2-0 efter bara en minut. SSK replikerade dock omgående och reducerade till 2-1 blott 24 sekunder senare genom Mathias Wigley. Bara minuter senare kvitterade man även till 2-2 genom Patrik Kallmert, assisterad av Jesper Frödén, i power play, och SSK gick sedermera till pausvila med en 2-3-ledning efter mål av Erik Linbro.

Den tredje och sista perioden kom att bli riktigt nervös.

Linköping gjorde 3-3 direkt, mer eller mindre på nedsläpp, och SSK kontrade omgående genom att genast göra 3-4 genom Vita Hästen-lånet Oscar Carlsson – som kom fri och lade in pucken mellan benen på målvakten.

Hemmalaget gjorde sedan 4-4. Trodde man. Målet blev dock bortdömt.

Med två minuter kvar av matchen fick Linköping ett power play och läge att göra 4-4. Ett riktigt rysarläge. Hemmalaget tog ut målvakten och då tryckte SSK dit både 3-5 och 3-6 i öppen bur genom Lucas Carlsson respektive Karl Olovsson.

3-6 blev också blev slutresultatet.

I och med segern tar sig SSK överraskande nog vidare till kvartsfinal. Och det efter att ha slagit ut topptippade Linköping i två raka matcher. Starkt!

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.