Connect with us

J18 & J20

SSK J20 ångar på – slog Karlskrona med 7-1 och leder tabellen

SSK:s juniorlag fortsätter att övertyga i grundserien. Backen Ludvig Karlsson, som spelade med a-laget under försäsongen, noterades för två mål när man bortaslog Karlskrona med 1-7.

Inte Cacho, men en bild från en SSK J20-match. Foto: Elin Lillsunde.
Inte Cacho, men en bild från en SSK J20-match. Foto: Elin Lillsunde.

SSK J20, i fjol bottentippade och sedermera utslagna i åttondelsfinalen i SM-slutspelet, har öppnat säsongen 16/17 på nästintill bästa möjliga vis.

Bottentippade, precis som i fjol, men just nu etta i grundserietabellen efter sex spelade matcher.

Man inledde med 3-1 hemma mot SM-guldfavoriten Frölunda, föll sedan med 2-3 mot samma Frölunda efter förlängning, och slog sedan Örebro med 3-2 och HV71 med 5-4. På fredagskvällen föll man med 4-3 borta mot Malmö, efter två mål av förra årets stjärna i SSK J20, Lukas Haudum, som numera spelar i Malmö.

Men på lördagen klev man ut på isen i Karlskrona och slog hemmalaget med hela 1-7 – varav fyra mål i powerplay, precis som a-laget mot Björklöven i går.

0-1 av William Fellgård, nyförvärv från Hockeyettan-laget Vännäs inför säsongen, kom redan efter två och en halv minut. Assisterad av Nyköpingskillen Antonio Norberg, nyförvärv från AIK men tidigare spelare i SSK U16 och J18.

Resterande målskyttar blev:

1-2 av backen Ludvig Karlsson, som debuterade i a-laget under försäsongen, assisterad av William Warging och nyförvärvet från Modo, Noah Pereira. 

1-3 av Andrés Staforelli, assisterad av Dennis Forslund och Alexander Sunnefors.

1-4 av formstarke Gilito Garcia, assisterad av Antonio Norberg.

1-5 av Ludvig Karlsson igen, assisterad av William Warging och Noah Pereira, precis som vid 1-2.

1-6 av William Warging, assisterad av Wincent Blomdahl, som också spelade med a-laget under försäsongen, samt Stefan Bemströms son Viktor Bemström som värvades hem från Leksand inför säsongen. 

Och så 1-7 av André Staforelli igen, med drygt tre minuter kvar av matchen, assisterad av Alexander Sunnefors och Dennis Forslund.

SSK J20:s duktige målvakt Lukas Klarström gjorde en bra match, enligt rapporterna, och noterades för en räddningsprocent på 95,66, och har totalt 91,95% efter sex spelade matcher. SSK vann skotten knappt, 23-25, siffrorna till trots. Just Klarström är ett namn för framtiden för SSK. 19-åringen hade högst räddningsprocent av alla målvakter i den södra högsta juniorserien i fjol och ser stabil ut även i år. Vid sin sida har han Robin Christoffersson, ny från Leksand J20, som hastigt och lustigt fick göra a-lagsdebut för SSK mot Björklöven i går.

Alexander Sunnefors toppar den interna poängligan med 6 poäng, 3+3, på sex matcher. Sex poäng har även William Warging med sina 1+5. Den mycket lovande Sunnefors som var på väg till Växjö Lakers inför säsongen men som sedermera blev kvar i SSK ändå. I morgon spelar SSK mot just Växjö på bortaplan.

I och med lördagens 1-7-seger är SSK etta i tabellen, dock med en match mer spelad i ett hackigt spelschema, med 12 poäng på sex matcher och 23-15 i målskillnad. Värt att notera är dock att SSK redan har slagit två av lagen på topp fem: HV71 och Örebro.

SSK är det enda laget i J20 SuperElit södra vars a-lag inte spelar i SHL.

Foto: Elin Lillsunde. På den här Facebooksidan hittar du fler bilder från J18- och J20-matcherna

Uppdragsport.se-redaktionen består av ett flertal skribenter.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne J18 & J20