Connect with us

J18 & J20

SSK J18 inledde SM-slutspelet med vinst – välbekant efternamn stod för hattrick

SSK J18 öppnade urstarkt i SM-slutspelet och slog tillbaka Malmö med fina 6-2 hemma i Scaniarinken.

SSK J18 mot Malmö i Scaniarinken. Foto: Peter Rodmalm.

SSK J18 mot Malmö i Scaniarinken. Foto: Peter Rodmalm.

SSK J18 slutade på tionde plats i J18-allsvenskan, som är en fortsättningsserie efter grundserien, och inledde i dag SM-slutspelet.

Där ställdes man mot Malmö Redhawks, sexa i J18-allsvenskan, i sextondelsfinalen – och SSK inledde på bästa möjliga vis under torsdagskvällen.

1-0 kom redan efter drygt fyra minuters spel efter mål av Niklas Frödén, assisterad av lillebror Rasmus Frödén. Båda yngre bröder till SSK-bekantingen Jesper Frödén, numera i AIK men antagligen ett namn för SSK:s a-lag inför nästa säsong igen. Niklas Frödén hann även göra 2-0 innan den andra perioden var slut.

Och ja, det var mycket Frödén för SSK:s del rent offensivt i kväll.

Nio och en halv minut in i period två gjorde Rasmus Frödén 3-0 på friläge – och med blott åtta sekunder kvar av mittenperioden gjorde Niklas Frödén sitt tredje mål, och därmed ett hattrick, vilket betydde 4-0.

Tredje perioden bjöd på två reduceringsmål av gästerna men SSK malde på och satte både 5-1 genom Richard Warging och 6-2, varav det sista i tom bur av Tim Ljungberg Kenttämaa.

Viktor Sohlborg stod för en stabil insats i SSK-målet.

Och publiksiffran skrevs till 260 personer, en fin siffra i J18-sammanhang.

Nu väntar match två, och eventuellt match tre, i Malmö till helgen beroende på hur match två slutar. Vinst i match två på lördag och SSK J18 är vidare till nästa omgång.

Kommentera

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

J18 & J20

Krönikor

SSK på Twitter

Mer: J18 & J20