Connect with us

Nyheter

SSK intresserade av Västeråsforward

SSK:s sportchef, Per Nygårds, har en diger lista med intressanta spelare. En av dessa spelare är Västeråsforwarden Marcus Jonsson. 22-åringen har, enligt uppgifter, varit och hälsat på SSK.

Under tisdagen presenterade SSK nyförvärv nummer två och tre inför nästa säsong: Backen David Lidström, från Djurgården, och forwarden Nicklas Strid, från Brynäs.

Men det kommer givetvis att presenteras ytterligare förstärkningar längre fram.

Och precis som i fallet med Lidström så kan ett av namnen ha ett förflutet i Västerås.

Enligt uppgifter till Uppdragsport.se är SSK intresserade av ytterforwarden Marcus “Messy” Jonsson. Den 22-årige Umeåsonen har fyra allsvenska säsonger i Västerås bakom sig och noterades för 2+8 poäng på 48 matcher den gångna säsongen. Marcus Jonsson är ingen utpräglad poängmakare, utan är snarare känd för att vara duktig på att skapa ytor åt sina medspelare.

– Jo, jag försöker verkligen skapa så mycket ytor och lägen jag kan för mina kedjekamrater. Poängen kanske inte trillar in för mig men levererar mina kedjekamrater så är jag nöjd, har han tidigare sagt i en intervju.

Det har tidigare rapporterats att Marcus Jonsson erbjudits ett nytt kontrakt av Västerås – men att han har valt att avvakta med besked. Det har dessutom ryktats om att SHL-laget Modo är intresserade av 22-åringens tjänster.

Men nu kan han alltså hamna i SSK, förutsatt att alla bitar faller på plats och intresset är ömsesidigt.

Enligt vidare uppgifter till Uppdragsport.se har Marcus Jonsson till och med varit i Södertälje för att bekanta sig med klubben.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

5 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter