Connect with us
Pär Edblom. Här i Leksandströjan. Foto: SHL.se.
Pär Edblom. Här i Leksandströjan. Foto: SHL.se.

Silly season

SSK intresserade av center från Leksand

Än finns det platser kvar att fylla i SSK:s trupp. Enligt uppgifter till Uppdragsport.se är man intresserade av Pär Edblom, en 29-årig center med ett gott hockeyallsvenskt cv.

SSK är alltjämt på jakt efter de sista pusselbitarna till det lag som på allvar ska slåss om de åtråvärda platserna i SHL.

Det som saknas är en center samt en back.

Enligt uppgifter till Uppdragsport.se kan den sista centern mycket väl hämtas från Leksand. SSK ska, under en längre tid, ha visat intresse för Pär Edblom. En 29-årig center som spenderat de två senaste säsongerna i Leksand, men dessförinnan representerat Oskarshamn, Troja-Ljungby och Örebro i Hockeyallsvenskan.

Det har på senare tid framkommit att Pär Edblom de facto finns på marknaden men SSK ska ha hört sig för angående leksingen långt tidigare än så.

SSK är dock inte ensamma om att vara intresserade av Edblom. Enligt Dalarnas Tidningar ska Rögle också ha anmält sitt intresse.

– Det finns intresse för honom. Det gör det, säger Leksands IF:s sportchef Tommy Salo till tidningen.

Leksand har 15 forwards i truppen och chansen att spelare får lämna är stor. Och Pär Edblom är en av de spelare som kan hänga löst. Mycket hänger på spelarnas insatser under försäsongen, menar Salo.

– Det är upp till Pär att visa vad han vill med de här matcherna. Det är flera andra som måste visa upp sig också. Det gäller att ta chansen när man får den. Att man vill vara med hela vägen, säger han till Dalarnas Tidningar.

I fjol, under sin debutsäsong i SHL, noterades Pär Edblom för 12 poäng (5+7) på 53 matcher i grundserien. Under åren i Hockeyallsvenskan var han dock en hygglig poängplockare. Totalt har det blivit 173 poäng (66+107) på 256 matcher i landets näst högsta serie. Säsongen då Leksand tog sig tillbaka till högsta serien bokfördes Edblom för 40 poäng (12+28) på 52 grundseriematcher, och ytterligare tio poäng (1+9) på tio matcher i kvalserien.

Men nu kan Pär Edblom alltså ta steget ner i seriesystemet igen.

– Han har några matcher till på sig att visa att han vill vara kvar, så enkelt är det. säger Leksands sportchef Tommy Salo till Dalarnas Tidningar.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Silly season