Connect with us
Jonatan Bjurö.
Jonatan Bjurö.

Nyheter

SSK intresserade av division 1-målvakt

SSK höll nyligen ett try out-camp med flera inbjudna spelare. Nu kan Uppdragsport.se avslöja att man även har visat intresse för Visbymålvakten Jonatan Bjurö.
– Hade jag fått chansen i Södertälje hade det varit en fantastisk chans för mig, säger målvakten till Uppdragsport.se.

SSK förlängde med målvakten Sebastian Idoff för ett par veckor sedan.

Men det saknas alltjämt en pjäs i målvaktsbesättningen.

Och kanske den spelaren hämtas från Gotland. Uppdragsport.se kan nämligen avslöja att SSK har haft 23-årige Jonatan Bjurö, från Visby/Roma, på provspel. Målvakten har besökt SSK:s målvaktstränare Janne Öhman och bekantat sig med klubben.

– Ja, det stämmer faktiskt. Jag var där uppe och körde två ispass med Janne igår. Han ville ta en titt på mig och lära känna mig lite bättre, säger Bjurö till UppdragSport.se.

Några förhandlingar har ännu inte inletts, men enligt Jonatan själv är det upp till SSK om de vill ha honom.

– Hade jag fått chansen i Södertälje hade det varit en fantastisk chans för mig. Hela klubben, arenan, Janne och allt runt omkring. Det är verkligen toppklass.

Utöver spel i Visby har Bjurö meriter från spel med Sparta Sarpsborg i norska högstaligan, samt Borås, Malmö och AIK i hockeyallsvenskan. Den gångna säsongen noterades han för en målvaktsprocent på hela 93,5 på 39 matcher i division 1.

– Förra säsongen gick riktigt bra för mig. Jag har fått spela och vinna många matcher, jag har haft ett jämnt spel utan några dippar. Det var ett riktigt utvecklande år för mig.

Hur skulle du beskriva dig som målvakt?

– Jag skulle beskriva mig själv som en mentalt stark målvakt med bra gundspel och en bra skridskoåkning, säger Bjurö till UppdragSport.se.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

5 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter