Connect with us

Andreas Häggström

SSK har allt i egna händer – det kan bli en rafflande kväll i Scaniarinken

SSK har chans att gå förbi Huddinge och dra ifrån Västervik. Det är av största vikt att alla sluter upp bakom laget och infinner sig i Scaniarinken i kväll.

I dag vaknade jag upp till en klassisk vinterdag.

Nyfallen snö, så där pudrig och jävlig.

Och så matchdag.

Och inte vilken matchdag som helst. Å andra sidan är det sällan vilken matchdag som helst när man håller på SSK den här tiden på året. Det är den här tiden på året om vi ska vara som bäst men sällan är i närheten av att vara bäst. Det är den här tiden på året som vi sliter av oss hår och ser varandras ögon blöda vid blotta åsynen av serietabellen.

Ja, ni fattar vad jag menar.

Det är en årstid av ångest, vars avgrundsdjup nyfallen snö aldrig kan match. Varje match tenderar att bli en stenhård boll av kramsnö rakt i tinningen.

I kväll spelar tabelltvåan SSK mot tabelltrean Västervik på hemmaplan, samtidigt som tabellettan Huddinge tar sig an förhoppningsvis avhängda Troja-Ljungby på bortaplan. Två oerhört viktiga och intressanta matcher. Det är bara att hoppas på att Troja-Ljungby drar det längsta strået och slår Huddinge.

Vilket jag tror att man också gör.

Ponera att SSK samtidigt slår Västervik och då går förbi Huddinge, och drar ifrån Västervik, samt lyckas vinna eller åtminstone sno poäng borta mot Huddinge på söndag…

Då har vi riktig vind i seglen.

Inte sådan där artificiell vind som vi har vant oss vid. Typ tränarbyten, desperata värvningar, rockader i båset, taktiska förändringar. Konstgjord andning.

Utan då har vi allt i egna händer.

Kvällens match mot Västervik är så viktig att jag knappt kan få ner ord som motsvarar vikten av vinst. Jag hoppas att alla är medvetna om det. Att serielunkfajter mot Sollentuna och Arlanda ligger bakom oss. Att varje match är säsongens – hittills – viktigaste.

Att varje matchdag inte är som vilken matchdag som helst.

Vi ses i Scaniarinken 19:00.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Andreas Häggström