Connect with us
Robert Carlsson noterades för två poäng. Foto: Richard Himberg.
Robert Carlsson noterades för två poäng. Foto: Richard Himberg.

Matchrapport

SSK förlorade tredje raka hemma

SSK inkasserade sin tredje raka förlust på hemmaplan efter 2-3 mot Västerås. Ett Västerås som helt enkelt var det bättre laget.

Skador på nyckelspelare och tunn trupp gav SSK sämsta tänkbara förutsättningar när man tog emot Västerås på tisdagen.

Och det blev också en tuff start.

Västerås kopplade greppet direkt, och fick bland annat ett farligt power play i början av matchen, och det var först när SSK fick ett power play som man kom in i matchen. Efter det mållösa numerära överläget var man det bättre laget. Ja, man var det bättre laget sett över hela den första perioden. Men det var också det enda positiva i matchen.

I andra perioden hände det som hänt så många gånger förr: Motståndarna tog ledningen efter bara ett par minuter. Efter slarv i uppspelet, och stillastående fötter i försvaret, kunde Västeråsstjärnan Jeremy Williams lura upp en annars bra spelande Sebastian Idoff på läktaren och snyggt lägga in 0-1 till gästerna.

SSK kvitterade visserligen tio minuter senare genom Jesper Thörnberg men närmare än så kom riktigt aldrig SSK.

Västerås kunde göra både 1-2 genom Filip Sandberg och sedermera 1-3 genom Luca Caputi  – det med blott fyra sekunder kvar av den andra perioden. 1-3-målet kom i power play efter att Jason Gregoire åkt ut för att inte ha knäppt sin hjälm och Linus Fröberg för en slashing.

1-3 höll på att stå sig den tredje och sista perioden ut men SSK lyckades göra 2-3 i power play, genom en i övrigt likblek Phil DeSimone – med bara en sekund kvar på matchklockan.

2-3 blev slutresultatet. Förlusten var SSK sjätte på de sju senaste matcherna.

Värt att notera är att Robert Carlsson bokfördes för två assistpoäng i matchen. Och att Sebastian Idoff åter visade att han är SSK:s förstemålvakt i nuläget.

Avståndet till Timrå och säker mark är nu fem poäng. Man har tre poäng upp till Troja Ljungby, just nu näst sist i tabellen. Härnäst väntar Asplöven – med tidigare SSK-forwarden Mario Trabucco i spetsen.

Uppdragsport.se-redaktionen består av ett flertal skribenter.

6 kommentarer

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Matchrapport