Connect with us

Match

SSK föll tungt, tungt hemma i genrepet

Det blev ingen revansch efter förlusten i match ett. I stället föll SSK med hela 1-7 hemma mot AIK i genrepet inför hockeyallsvenskan.

SSK föll med 4-0 mot AIK på Hovet i onsdags. En dyrköpt förlust där ytterligare två nyckelspelare hamnade i sjukstugan: Jason Gregoire och David Pastrnak – SSK:s enskilt bästa spelare under försäsongen – som båda också saknades i kväll.

Men trots det lyckades SSK skapa en hel del farliga lägen i den första perioden och man hade bud på både ett och två mål. Det var dock AIK som tog taktpinnen och kunde gå ifrån till både 0-1 och 0-2 efter svaga defensiva insatser av Johan Jonsson respektive Jake Marto.

I den andra perioden inledde AIK bäst och SSK hade svårt att etablera något spel i offensiv zon. Gästerna var dessutom ytterst nära att göra 0-3 i powerplay. Men det var till slut SSK som kunde reducera efter att Sebastian Idoff, i stället för att hålla pucken, passade ut och assisterade fram till Fredric Anderssons 1-2-mål.

Men precis som vid 1-0 och 2-0 var det defensive detaljer som uteblev när AIK kontrade och komfortabelt kunde göra 1-3.

1-4 kom i tredje perioden efter ännu en försvarsmiss, och en tveksam retur av Idoff, och 1-5 kom direkt i det efterföljande bytet efter fem spelade minuter. Även det efter en försvarsmiss.

Som synes var det försvarsspelet som lade krokben på SSK i den här matchen och den tredje perioden tillskrevs AIK helt och hållet, såväl spel- som resultatmässigt.

AIK gjorde sedan 1-6 i powerplay med 8:30 kvar av matchen och 1-7 efter avslutat boxplayspel med 3:00 kvar av matchen. 1-7 stod sig sedan matchen ut.

I och med kvällens förlust kan SSK:s försäsong sammanfattas med fyra vinster och fyra förluster, samt 17 gjorda och 27 insläppta mål.

Försäsongens utropstecken har varit David Pastrnak, Jason Gregoire, Jake Marto, Sebastian Idoff och Tomas Bokros. I synnerhet Bokros har tagit stora kliv sedan första matchen och i de senaste matcherna har han visat upp ett betydligt enklare och bättre spel. Även Robin Press har höjt sig sedan förra säsongen och kommer att ta ytterligare kliv framöver.

Nu väntar Rögle i premiären nästa torsdag. Då får SSK förhoppningsvis tillbaka Fredrik Sonntag och Jesper Thörnberg. Övriga skadade spelare är inte aktuella för spel.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

11 kommentarer

11 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Match