Connect with us
Uppdragsport.se på plats i Linköping.
Uppdragsport.se på plats i Linköping.

Match

SSK föll mot Linköping i första träningsmatchen

SSK föll mot Linköping med 4-1 i årets första träningsmatch. Bland de spelare som utmärkte sig fanns målvakten Sebastian Idoff, forwarden Jonas Engström och nyförvärvet Mario Valery-Trabucco.

Det tog SSK fyra minuter att komma in i offensiv zon och den första perioden handlade mer eller mindre enbart om Linköping.

SSK hade svårt att bryta Linköpings passningsspel och skotten skrevs till slut till 20-7 efter en period, och Sebastian Idoff bjöd på en rad fina räddningar.

Men trots det var det SSK som hade 1-0 med sig in i den andra perioden. Tredjekedjan, med Emil Billberg mellan Jacob Dahlström och J20-“lånet” Sebastian Bengtsson “köttade” in ledningsmålet och det var även Bengtssons första mål i a-lagssammanhang.

SSK drabbades av många utvisningar i matchen och i den andra perioden gav det även resultat för Linköping. Erik Lindhagen kvitterade till 1-1 med ett handledsskott som Idoff kanske borde ha tagit. Klockan stod då på 22:52.

Även nästa LHC-mål kom vid en SSK-utvisning när Mike Bergin åkte ut för slashing, vid 32:19, och Johannes Salomonsson kunde styra in Jonas Junlands skott. Och Linköping övertog därmed även ledningen.

SSK hade ett par fina minuter mot slutet av den andra perioden, som även bjöd på ett mindre slagsmål mellan Jesper Thörnberg och LHC-backen Linus Hultström, men något mål såg vi inte.

2-1 inför den tredje perioden, med andra ord.

Efter två insläppta mål i boxplay släppte SSK även in ett mål i powerplay i den tredje perioden. Fleury sköt på en täckande spelare och pucken hamnade sedermera hos Mattias Sjögren som, i ett två mot ett-läge, satte pucken bakom Idoff.

Surt.

Jonas Engström hade sedan ett jätteläge i powerplay men inget mål den gången.

Ja, faktum är att SSK fick avsluta matchen i power play och Valery-Trabucco missade bland annat öppet mål.

Linköping kunde sedan göra 4-1 i öppen bur. Linköping gjorde därmed två mål i powerplay, ett mål i boxplay och ett mål i öppen bur.

Kvällens plus går till Mario Valery-Trabucco, Jonas Engström och Sebastian Idoff. Värt att notera är att Robin Press fick mycket förtroende i power play.

1 kommentar

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Match