Connect with us

Hi, what are you looking for?

Matchrapport

SSK föll mot ett tempostarkt AIK

Nej, SSK lyckades inte följa upp den fina skalpen mot Linköping, utan föll mot AIK i försäsongens andra träningsmatch. En match som bjöd på känslor och lite derbykaraktär.

Nedsläpp mellan AIK-SSK i Järfälla ishall.

Efter 2-1 mot Linköping i tisdags var det under torsdagen dags för SSK att gästa AIK i Järfälla ishall i Stockholm.

Och det var hemmalaget som tog kommandot direkt och redan efter ett par sekunder sänkte Patric Blomdahl före detta lagkamraten Oscar Ahlström och blev utvisad.

Det efterföljande power play-spelet var dock inget vidare för SSK:s del och efter att ha klarat av det numerära underläget kunde AIK åter ta tag i taktpinnen.

Ja, faktum var att SSK knappt kom ur egen zon under den första delen av första perioden.

AIK var klart hetast och spelade med ett högt, högt tempo från start.

Och det var också hemmalaget som, efter flera klara målchanser, rättvist tog ledningen genom välmeriterade backen Jordan Hendry. AIK kom två mot en och Hendry kunde distinkt slå in Victor Ekarvs pass bakom en debuterande Tim Sandberg i SSK-målet.

Mot slutet av första perioden fick dock SSK utdelning i powerplay. Aspeqvist levererade pucken till James Sixsmith, som skickade den vidare till Jonas Djupvik Lövlie som kunde slå in kvitteringen. Snyggt förspel av Sixsmith i det momentet.

Första perioden slutade 1-1.

Direkt i andra perioden var SSK nära att trycka in 1-2 och man visade direkt upp ett bättre spel och bättre fart än i första perioden.

När sedan Michal Gulasi åkte ut tog dock AIK till vara på sitt power play och satte 2-1. En puck som Tim Sandberg definitivt borde ha tagit. Värt att notera är att tränare Janne Karlsson envisas med att matcha James Sixsmith i boxplay. Något som man kanske inte hade väntat sig innan försäsongen tog vid.

SSK hade sedan flera lägen att kvittera till 2-2, bland annat efter fint samarbete mellan tvillingarna Ahlström, men den där sista touchen fanns inte. Även Robin Press hade ett fint läge och var nära att placera en 2-2-puck i krysset.

Andra perioden slutade 1-0 till AIK. En period som SSK var det bättre laget i.

SSK skapade tryck direkt i tredje, varpå AIK begärde timeout.

Kort därefter fick SSK chansen i power play. Ett power play som man utnyttjade väl och Oscar Ahlström kunde trycka in pucken i nätet efter smärre kalabalik framför AIK-kassen.

2-2, således.

I samband med målet åkte SSK däremot på en utvisning och AIK kunde göra 3-2 i det efterföljande numerära överläget. Sedan kom även 4-2 när AIK fick chansen att spela fem mot tre, i ännu ett power play, efter att bröderna Ahlström åkt ut samtidigt.

SSK hade ett par lägen i tredje perioden att reducera, bland annat genom Erik Lindhagen och Robin Press som skapade lägen framför AIK-målet, men lägena rann allt som oftast ut i sanden.

4-2 stod sig matchen ut och AIK vann därmed sin tredje raka försäsongsmatch. En grinig match med en viss smak av derbykaraktär. Värt att notera är att AIK-löftet Victor Ekarv noterades för 1+3 i matchen och sammanlaget har gjort elva poäng på AIK:s tre inledande matcher.

Varför vann AIK?

Man spelade en rappare hockey. Hade ett högre tempo. Och man hittade varandra förvånansvärt bra för att vara en träningsmatch. AIK påminde lite om det SSK vi såg mot Linköping i tisdags.

Så, vad finns det att notera från matchen?

Robin Press spelar med stort självförtroende och skapar lägen framåt. Ja, stundtals lekar han med motståndarna. Genombrott i år, va?

James Sixsmith såg betydligt hetare ut än mot Linköping.

Michal Gulasi kan bli den chefsback som SSK behöver. Han är resolut, ständigt på rätt plats, åker rätt, är rörlig, trycker till motståndarna, har bra spelförståelse och har dessutom en bra bössa. Förvånansvärt bra offensivt. Han känns väldigt komplett än så länge.

Christopher Aspeqvist är bra både bakåt och framåt. Och han skjuter ofta. Och ibland riktigt bra. Han delade dessutom ut ett par proppar och sänkte en och annan AIK:are.

Adam Hansen spelar en frejdig hockey och har höjt sig från förra säsongen. Ser lovande ut.

Tim Sandberg gjorde en okej debut och räddade SSK ett par gånger.

Nicklas Strid känns spännande.

Robert Carlsson ser förvånansvärt pigg ut med puck och hamnade i ett par gurgel under matchen. Han tjafsade dessutom med AIK:s Marcus Jonsson över båsen vid ett tillfälle.

Mattias Beck och Francois Bouchard mer eller mindre osynliga matchen igenom men… de lär nog vakna till när det väl gäller något.

Kedjan med Erik Lindhagen och tvillingarna Ahlström ser spännande ut. Och tränare Janne Karlsson tycks vara av samma åsikt.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Han var framträdande under Västerviks succésäsong. Nu ser det ut att bli spel med SSK nästa säsong.

Nyheter

Jacob Dahlström kanske inte är lagets mest flashiga spelare. Men hans popularitet bland lagkamraterna är tydlig.

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.