Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

SSK-fans i protestmöte

Supportrar ordnade spontant protestmöte under söndagskvällen. Ett 30-tal SSK-fans samlades utanför Axa Sportscenters spelaringång för att möta upp laget när de anlände med spelarbussen från Ljungby.

SSK förlorade mot Troja med 5-2, då beslöt sig ett 30-tal supportrar (uppgiften varierar) för att visa sitt missnöje över förlusten och SSKs dåliga tabellplacering.

Tanken var på förhand att mötet skulle vara lugnt och fredligt, och så blev det också.

Däremot buades det och sades saker av supportrarna när spelarbussen anlände och spelarna gick från bussen in till Axa Sportscenter. Uppdragsport var inte där och vi vet inte exakt vad som sades, men rapporterna säger att endast en spelare kom fram till fansen och bemötte kritiken – Johan Andersson.

Han sa att han hoppades på att supportrarna förstod att inte heller han gillade lagets resultat, att han inte tyckte det var godkänt.

Varken Per Nygårds eller Anders Sörensen stannade upp för att prata med supportrarna.

En polisbil var på platsen, men var inte i närheten av att behöva rycka in.

Kommentar av Uppdragsports David Nilsson Hamne:

Jag tycker Per Nygårds och Anders Sörensen borde gått fram till fansen. Att de inte gjorde det tyder på det vi redan vet; Att de är otroligt pressade och uppstressade av den rådande situationen. Kanske var de också rädda för att i trött tillstånd gå in i en ordväxling med besvikna supportrar, något jag kan förstå, men…

Nygårds och Sörensen borde tagit mod till sig, hållit fanan högt och kommit fram till fansen, låtit dem komma med frågor och sedan förklarat öppenhjärtligt vad de själva tycker. En naturlig dialog är precis vad som behövs nu!

Nu förväntar jag mig att styrelsen visar att de tar situationen på allvar. Det är knäpptyst från de invalda. Hur ser de på situationen och hur tänker de arbeta för att lösa problematiken?

Även klubbens anställda ledning borde yttra sig. Inte genom hemsidekommentarer eller twitteruppdateringar. Utan genom att gå ut i lokaltidningen, ordna möte på torget, eller svart på vitt utförligt beskriva hur de ska vända situationen. Hur ser planen ut?

Man kan ifrågasätta hur bra det är att protestera och bua utanför spelaringången, samtidigt är det viktigt att fans reagerar och visar att lagets prestationer inte är acceptabla. Det ska supportrarna ha cred för, och fler borde ta efter. Har önskat detta redan i en tidigare krönika.

Efter gårdagskvällens protestmöte sa en av supportrarna:

”Det känns skönt att jag gjort något. För om SSK åker ur i vår och kanske aldrig kommer tillbaka till elithockeyn vill jag om 10 år veta att jag åtminstone gjorde något nu, att jag stod upp för klubbmärket”

10 kommentarer

10 kommentarer

 1. Profilbild

  Fix Johan Andersson

  30 december, 2013 at 4:15 f m

  Att agera och reagera är bra. Att invänta laget från en borta match och ställa sig och bua mot laget är fel.

 2. Profilbild

  Mathias Holmerin

  30 december, 2013 at 6:07 f m

  Försöker förstå vilket lag Du håller på Johan?
  Har inte direkt med din kommentar att göra men onekligen intressant i sak.

 3. Profilbild

  Stefan Amkèus

  30 december, 2013 at 6:44 f m

  Så länge det inte blir personliga hot så är det bra att det händer något just nu. Föreningen spelar inte bara i div 1 utan garanterat i KK om inget händer…

 4. Profilbild

  Peter Wigsten

  30 december, 2013 at 7:45 f m

  Men inser ni inte. Det ordnar sig..Det är en ”process” allting! Eller hur Sörensen?

 5. Profilbild

  Peter Wigsten

  30 december, 2013 at 7:47 f m

  Stefan. För fansen är det redan en personlig sak! Det blev personligt redan vi första nedsläpp oavsett tabelläge.

 6. Profilbild

  Affe

  30 december, 2013 at 4:46 e m

  Jag är från Eskilstuna och har hållit på SSK sen 1973 och det här är det värsta jag har varit med om i mitt SSK……

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Facebook

Senaste nytt

Analys

Uppdragsports Andreas Häggström går igenom turerna rörande Dennis Bozic och undrar försiktigt: Blir 30-åringen verkligen kvar som tränare?

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....