Connect with us
Niklas Lundström i AIK-mundering.
Niklas Lundström i AIK-mundering.

Silly season

SSK bryter med Lundström – ny SHL-målvakt klar

SSK bryter med målvakten Niklas Lundström. Ersättare blir Andreas Andersson, som närmast kommer från Linköping.

Matchen mot Västerås på bortaplan blev Niklas Lundströms sista i SSK. Efter en halvdan säsong i HockeyAllsvenskan återvänder nu AIK-lånet till sin gamla klubb, det berättade SSK på sin officiella hemsida under torsdagsmorgonen.

–  Det är givetvis tråkigt att bryta med en så pass lovande målvakt som Niklas är. Vi känner samtidigt att vi inte fått ut den nivå som vi hade hoppats på och då vi är inne i ett avgörande skede av säsongen måste vi se över vår målvaktssituation. Vi tackar Niklas för den här tiden och önskar honom ett stort lycka till i framtiden.

Ny målvakt blir istället Andreas Andersson, närmast från Linköping, tidigare i HV71 som spelat i SHL de senaste sju åren.

–  Det känns givetvis väldigt bra att vi får in en så pass rutinerad kille som Andreas Andersson. I Idoff och Andreas får vi ett mycket starkt målvaktspar som kommer motivera och inspirera varandra till ett riktigt bra målvaktsspel för SSK. Slutspurten av Hockeyallsvenskan återstår och vi gör bedömningen att det är nödvändigt att säkra upp vår målvaktssituation, säger sportchef Per Nygårds till officiella hemsidan.

Mauri Hermundsson är skribent på Uppdragsport.se. Till vardags arbetar han som journalist. Säsongskort på K.

4 kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Silly season