Connect with us
Björn Jonason.
Björn Jonason.

Nyheter

SSK värvar målfarlig forward från tidigare seriekonkurrent

“En spelare med bra målsinne som jag har haft koll på sedan en tid tillbaka”, säger tränare Mats Waltin. Som i dag offentliggjorde två spelare som får try-out-kontrakt med SSK.

Forwarden Björn Jonason, 27, var på väg till SSK inför Allettan – men stoppades då av sin dåvarande klubb, Åker/Strängnäs.

– Jag ville inte bråka, utan försökte vara professionell. Men lite tråkigt är det. Jag hade verkligen velat testa i SSK. Jag pratar med Calle (målvakten Brattenberger, före detta klubbkamrat i Vimmerby, som nu spelar i Södertälje) dagligen och det är ju de där matcherna man vill spela varje dag, sa Björn Jonason då till Vimmerby Tidning.

Men nu är det dags.

SSK erbjuder den målfarlige forwarden ett try-out-kontrakt som sträcker sig till augusti och över den första träningsmatchen. Sedan väntar en utvärdering.

– Björn är en spelare med bra målsinne som jag har haft koll på sedan en tid tillbaka. Han har med all tydlighet visat en jädra låga i de resonemang vi haft och han ser det här som en bra möjlighet för honom vilket jag är glad över. Björn har den där fräckheten, modet och målsinnet som tillsammans är komponenter som skapar en fin profil på en modern hockeyforward, säger Mats Waltin.

Vem är då Björn Jonason?

Björn Jonason har Huddinge som moderklubb men spelade J20-hockey, och sedermera division 1- och seniorhockey, i Mälarhöjden/Bredäng innan han hamnade i Visby/Roma och Nacka. Efter det blev det en flytt söderut, till Vimmerby, där han kom att spendera tre och en halv säsong innan en flytt tillbaka till den östra delen av landet.

I Åker/Strängnäs pangade Jonason in 59 poäng, 24+35, på 34 matcher i grundserien.

Tre mål och två assist kom i de två matcherna mot SSK. Totalt stod Jonason för tre av fem mål som Åker/Strängnäs gjorde mot SSK.

Utöver Björn Jonason erbjuds även Måns Lindbäck, som flyttades upp från J20-laget under Allettan och gjorde det bra, ett try out-kontrakt med samma förutsättningar.

– Måns är en intressant forward med ett stort hockeyhjärta som kom in i A-laget de sista matcherna i kvalserien. Han har goda förutsättningar att bli en bra hockeyspelare och jag är övertygad om att med en tuff och bra sommarperiod kan Måns skapa sig jättefina möjligheter till en bra säsong. Han är duktig på att läsa spelet och trots sin ringa ålder tar han ett stort ansvar på isen. Jag är glad över att han tar denna möjlighet att investera i sig själv, säger tränare Mats Waltin.

Se Björn Jonasons samtliga tre mål mot SSK nedan.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter