Connect with us
Jesper Frödén jublar efter sitt mål.
Jesper Frödén jublar efter sitt mål.

Matchrapport

SSK är på gång – vann borta mot Rögle

Har vändningen kommit? SSK genomförde en mycket bra bortamatch mot Rögle och vann efter straffläggning.

2-3-vinsten borta mot Asplöven följdes upp med två poäng, seger 2-3, borta mot Rögle i Ängelholm.

Den första perioden förblev mållös, trots att SSK radade upp power play-lägen, däribland en och en halv minut i spel fem mot tre, och det var först efter drygt 17 minuters spel i andra perioden som hemmalaget tog ledningen med 1-0. Dessförinnan var SSK klar vinnare i matchen efter en rad lägen och en bra defensiv som fick mycket beröm av kommentatorerna i Viasat Hockey.

I den tredje perioden kom dock vändningen.

Nyförvärvet Peter Nolander gjorde 1-1 efter pass av en ditintills blek Phil DeSimone och pigge junioren Lucas Carlsson. Bara två minuter senare kom 1-2 genom unge Jesper Frödén, assisterad av Jason Gregoire och – ännu en gång – Phil DeSimone. Jesper Frödéns blott andra mål i seniorsammanhang.

Med fem minuter kvar av matchen åkte Linus Fröberg ut för crosschecking. En utvisning som skulle visa sig vara dyrköpt. Rögle nyttjade snabbt sitt numerära överläge och kunde göra 2-2. Surt.

2-2 stod sig den tredje och sista perioden ut och matchen avgjordes sedan på straffar efter en mållös förlängning.

En straffläggning i vilken SSK gick vinnande ur efter att Linus Fröberg satt lagets sjätte straff – och Sebastian Idoff räddat Rögles sista.

– Två i rad nu, vi tar med oss det. Det har varit bra de senaste matcherna, sa SSK-tränaren Anders Sörensen i Viasat Hockey och passade på att berömma målskyttarna i matchen:

– Det är bra för laget att många bidrar när vi har skador. Frödén har varit på gång länge så det är skönt för han. Det är kul för hela gruppen.

2-3-segern var SSK:s tredje raka seger på bortaplan.

I och med segern lämnar SSK jumboplatsen.

Härnäst väntar Mora på hemmaplan på torsdag.

Uppdragsport.se-redaktionen består av ett flertal skribenter.

8 kommentarer

8 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Matchrapport