Connect with us

Svenska spel ger 2,25 gånger pengarna på att SSK går segrande ur den södra Allettan-serien, och Södertälje är därmed favoriter till seriesegern.

Bakom skuggar Västervik på 3,0 och Troja/Ljungby på 4,4.

Men om man får tro skribenter, journalister och experter ute i landet så räcker inte SSK till när det väl gäller något i Allettan.

Nej, där är trenden tydlig: SSK hamnar på tredje plats. Enligt såväl Hockeyettankännaren Mikael Mjörnberg som Länstidningens hockeybloggare Andreas Hanson.

“Bra offensiv, gör mycket mål och har ett bra powerplay – men frågetecken för spelet i egen zon och boxplay. Även här mycket press som ska hanteras. Borde dock klara en playoffplats men laget känns ännu inte helt samspelt, särskilt inte backparen”, skriver den sistnämnde.

Mikael Mjörnberg kritiserar SSK:s defensiv i sin analys.

“Inte längre upp i tabellen? Nej, frågetecknen är för stora kring försvarssidan. Södertälje har inte testats ordentligt i grundserien och kommer nu stöta på motstånd som är bättre så väl offensivt som defensivt. Det kan bli svettigt även om laget givetvis ska vara med och kriga i toppen”, skriver han om SSK.

Även på tidningen Smålänningen tippas SSK på tredje plats.

“Anrika SSK var fjolårets flopp och ramlade ur allsvenskan med ett brak. Fick göra en omstart där Mats Waltin och Martin Karlsson numera leder laget från båset. Vann östra serien lekande lätt, men känslan är att de lever lite för mycket på namnet och kan vara sårbara i defensiven. Topp 3, men ingen självklar vinnare”, skriver man.

I stället tycks det vara Västervik och Troja/Ljungby som gör upp om de två översta placeringarna. Och där hålls Västervik som absolut största favorit till seriesegern.

Här är förutsättningarna för Allettan södra:

Lag 1 går direkt till kvalserien, medan lag 2–5 kliver in i ett långt play off-spel som sträcker sig över tre olika matchserier, däribland mot lag från fortsättningsserien (t.ex Haninge eller Hammarby eller liknande). Slutar man 6–8 i Allettan har man spelat färdigt för säsongen.

Uppdragsport.se-redaktionen består av ett flertal skribenter.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter