Connect with us
Johan Jonssson på rygg. Foto: Hamne Total Media
Johan Jonssson på rygg. Foto: David Nilsson Hamne

Inför match

SSK måste upp på tå igen

Tränare Anders Sörensen och Johan Strömvall var inte alls nöjda med spelet senast då SSK förlorade mot Karlskrona. Under fredagsträningen var det tydligt att tränarna kräver en uppryckning av sina grabbar inför hemmapubliken. “Alla ska ge järnet för Robban” säger Sörensen.

Lördagens huvudperson är givetvis Robert Carlsson som sätter klubbrekord med 787 spelade matcher i SSK-tröjan, läs mer om det här. Han såg grymt taggad ut på fredagsträningen som var den första sedan förlusten i onsdags. Passet bestod av flera långa spelsekvenser där spelarnas fysiska status fick bekänna färg. I övrigt var det en hel del träning i numerärt över- och underläge.

Under andningspauserna var det taktik som gällde, och det märktes att tränare Anders Sörensen inte var särskilt nöjd med hur laget uppträdde på isen under förlustmatchen mot Karlskrona. Hans stämma ekade högt i den ensliga hallen då de taktiska riktlinjerna förtydligades.

– Ja en del av taktisksnacket handlade om vad vi gjorde mindre bra senast, tycker inte alls att vi kom upp i normal standard. Vi slarvade för mycket i vårat spelsätt, sa Sörensen efteråt.

Att han är besviken på 0-4 förlusten mot Karlskrona är tydligt, men det är inte resultatet i sig som bekymrade honom mest.

– Vi spelade inte tillräckligt bra. Vi gör vår sämsta insats såhär långt, men grabbarna är taggade och ser rejält revanschsugna ut. Dessutom är det en speciell dag för Robban, alla kommer ge järnet för honom.

Sebastian Idoff fick lämna isen senast efter tre insläppta mål. Hur ser ni på målvaktsfrågan?

– Idoff har studsat tillbaka och det var långt ifrån hans fel det som skedde, han fick inte den hjälpen han borde fått. Vem som står bestämmer vi senare.

Uppdatering:
På kvällen klargjordes det på sodertaljesk.se att Niklas Lundström kommer stå i mål.

 

David är främst fotograf - men också skribent - på UppdragSport.se. Arbetar till vardags som journalist inom print, radio och tv.

10 kommentarer

10 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Inför match