Connect with us

Hi, what are you looking for?

J18 & J20

Slagsmål efter slutsignalen när serieledande SSK J20 slog Rögle hemma

SSK J20 bara fortsätter att vinna. På lördagen kom seger nummer fem efter åtta spelade matcher.

Bottentippade SSK J20 har inlett säsongen i J20 SuperElit strålande.

Efter grundseriens sju inledande matcher var facit fyra vinster, två oavgjorda och blott en förlust.

Och på lördagen, i match nummer åtta, kom seger nummer fem när man hyfsat komfortabelt slog Rögle med 3-1 hemma i Scaniarinken.

Lovande 18-åringen Alexander Sunnefors spräckte nollan efter drygt åtta minuter. Hans femte mål och åttonde poäng (5+3) för säsongen, vilket placerar honom som delad trea i seriens poängliga.

Innan första periodens slut slog backen Ludvig Karlsson, som spelade med a-laget under försäsongen, in 2-0 assisterad av nyförvärven William Fellgård och Antonio Norberg.

Åtta och en halv minut in i andra perioden kom sedan 3-0 genom forwarden Noah Pereira, ny från Modo inför säsongen, assisterad av lagets assistkung William Warging. Trea i seriens assistliga med sju framspelningar på åtta matcher.

Med drygt en minut kvar av den andra perioden reducerade Rögle till 3-1 men närmare än så kom man aldrig. Under matchens sista minut utbröt ett slagsmål mellan nummer 82 i SSK, Lukas Carlsson, och Rögles Morten Jensen. Vid slutsignalen bröt ytterligare ett slagsmål ut. Grinigt, med andra ord. Se bråken i klippet nedan.

SSK vann skotten med 37-35 och målvakten Robin Christoffersson – a-lagsdebut för en vecka sedan – noterades för en fin räddningsprocent på 97,14, samt en stabil insats i stort då Rögle pressade på i sista perioden. I och med segern behåller SSK sin förstaplats i tabellen. Frölunda är just nu sist men med två matcher färre spelade.

ska%cc%88rmavbild-2016-10-01-kl-17-11-29

I morgon spelar SSK J20 mot Malmö, som ligger tredje sist i tabellen, hemma i Scaniarinken.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.