Connect with us

Hi, what are you looking for?

J18 & J20

Se hit, Waltin – Lukas Haudum målade direkt för Österrikes landslag

SSK:s lovande juniorspelare fortsätter att skörda framgångar i a-landslagen inför hockey-VM.

Lukas Haudum i landslaget.
Lukas Haudum i landslaget.

Precis som slovenske SSK J20-kollegan Nik Simsic har Lukas Haudum för första gången blivit inkallad till a-landslaget efter säsongen.

SSK:s 18-årige österrikare, som finns med på Mats Waltins lista över spelare han vill se i a-laget nästa säsong, befinner sig just nu på ett förberedande match- och träningsläger med Österrikes a-landslagstrupp inför hockey-VM.

Hur det går?

Under helgen gjorde Haudum senior- och a-landslagsdebut – och slog till med ett mål direkt när Österrike tog ledningen mot Ungern. Dessvärre föll Österrike med 1-3 i matchen. Haudum var dock +1 totalt.

I Österrikes lag finns stjärnor som Andreas Nödl (Vienna Capitals) och Bernhard Starkbaum (Brynäs). De flesta spelarna spelar i Österrike, Tyskland och Schweiz.

Under måndagen spelar Österrike mot Italien på hemmaplan.

Den gångna säsongen blev Lukas Haudum näst bästa poängplockare i J20-laget, tvåa efter Nik Simsic, med 36 poäng (17+19) på 42 matcher.

Lukas Haudum är aktuell inför sommarens NHL-draft och rankas som 105:e spelare bland alla europeiska utespelare. I hemlandet hoppas man att han ska bli den förste österrikaren att draftas sedan Andreas Nödl 2006. Chansen är däremot inte stor med en så pass låg ranking. Att han är ett framtidsnamn för Österrikes landslag står dock klart.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

Spelarkollen

Filip Gustavsson har inlett rookiesäsongen i NHL strålande.

Nyheter

Jonatan Harju kommer till SSK från Tingsryd med en bra säsong i ryggen. Men innan genombrottsäsongen hade 23-åringen en tuff tillvaro i Karlskoga. Men...

Facebook

Senaste nytt

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.

J18 & J20

Albert Sjöberg siktade på att ta en plats i a-laget. Det blev a-lagsdebut – och nu även förmodad landslagsdebut.

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

Nyheter

Ingen vila efter SSK:s respass i slutspelet.