Connect with us
Lukas Haudum i landslaget.
Lukas Haudum i landslaget.

J18 & J20

Se hit, Waltin – Lukas Haudum målade direkt för Österrikes landslag

SSK:s lovande juniorspelare fortsätter att skörda framgångar i a-landslagen inför hockey-VM.

Precis som slovenske SSK J20-kollegan Nik Simsic har Lukas Haudum för första gången blivit inkallad till a-landslaget efter säsongen.

SSK:s 18-årige österrikare, som finns med på Mats Waltins lista över spelare han vill se i a-laget nästa säsong, befinner sig just nu på ett förberedande match- och träningsläger med Österrikes a-landslagstrupp inför hockey-VM.

Hur det går?

Under helgen gjorde Haudum senior- och a-landslagsdebut – och slog till med ett mål direkt när Österrike tog ledningen mot Ungern. Dessvärre föll Österrike med 1-3 i matchen. Haudum var dock +1 totalt.

I Österrikes lag finns stjärnor som Andreas Nödl (Vienna Capitals) och Bernhard Starkbaum (Brynäs). De flesta spelarna spelar i Österrike, Tyskland och Schweiz.

Under måndagen spelar Österrike mot Italien på hemmaplan.

Den gångna säsongen blev Lukas Haudum näst bästa poängplockare i J20-laget, tvåa efter Nik Simsic, med 36 poäng (17+19) på 42 matcher.

Lukas Haudum är aktuell inför sommarens NHL-draft och rankas som 105:e spelare bland alla europeiska utespelare. I hemlandet hoppas man att han ska bli den förste österrikaren att draftas sedan Andreas Nödl 2006. Chansen är däremot inte stor med en så pass låg ranking. Att han är ett framtidsnamn för Österrikes landslag står dock klart.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne J18 & J20