Connect with us
Mikael Samuelsson i Detroits tröja.
Mikael Samuelsson i Detroits tröja.

Nyheter

“Samme” ska träna med SSK under försäsongen

Förra året fick vi se bland annat Carl Hagelin under första isträningen. I år kommer inte några NHL-spelare att delta, men förmodligen ansluter Mikael Samuelsson längre fram.

Carl Hagelin, Nicklas Grossmann, Niclas Bergfors, Tom Wandell, Jonas Eneroth, Anze Kopitar och Jonathan Ericsson.

Ja, det vimlar av SSK:are i NHL.

Ibland kan det te sig att någon deltar vid a-lagets sommarträningar för att hålla igång. Så blir förmodligen även fallet detta sommaruppehåll.

Men i år är det bara Mikael Samuelsson som har aviserat sin medverkan. Det berättar sportchefen Per Nygårds för UppdragSport.se.

– Samme kommer med största sannolikhet delta vid a-lagets träningar. Men han har inte kommit än, lär bli om en vecka ungefär, säger Nygårds.

Under sommaren har det i amerikansk media ryktats om att NHL-laget Detroit Red Wings vill göra sig av med Samuelsson. Anledningen sägs vara att man vill frigöra ekonomiska muskler att lägga på yngre spelare.

Att Samuelsson skulle köpas ut av Detroit och därefter skriva på för SSK, som det har drömts om lite här och var under sommaren, är emellertid något som Per Nygårds ser som närmast osannolikt.

Dessutom ligger det inte i hans händer.

– Det där är egentligen inte något som du ska fråga mig om, jag har ingen aning. Men jag tror inte det. Det där är något du i så fall får ringa och fråga Ken Holland (general manager, Detroit, red. anm.) om.

– Men det känns inte aktuellt om man säger så, jag känner mig ganska lugn. Det är ingenting jag jobbar på, avslutar Per Nygårds.

Mauri Hermundsson är skribent på Uppdragsport.se. Till vardags arbetar han som journalist. Säsongskort på K.

Mer på samma ämne Nyheter