Connect with us

Nyheter

Sammanfattning av SSK:s medlemsmöte

UppdragSport var på plats när SSK anordnade ett medlemsmöte. Nedan följer en sammanfattning av vad som sades.

Med anledning av den knackiga inledningen samlade SSK:s ledning under onsdagen in föreningens medlemmar till ett möte, i vilket man gick igenom de konkreta åtgärder som vidtagits inom organisationen och A-laget till följd av resultaten samt hur man jobbar för att förbättra utsikterna för klubbens framtid.

Närvarande, förutom cirka hundra supportrar, var från SSK:s sida var ordförande Jan Bergman, klubbdirektör Maria Andark, sportchef och andretränaren Per Nygårds, huvudtränaren Anders Sörensen och målvaktstränaren Janne Öhman.

Detta var vad man gick igenom.

– Andark berättade om alla åtgärder som redan vidtagits och som vi alla känner till. Inlåningen av Linus Fröberg, det avslutade samarbetet med Johan Strömwall och Aleksander Rindal, värvningen av Dan Iliakis för att ta några exempel.  Det är med andra ord svårt att hävda att klubben inte tagit situationen på allvar och aktivt jobbat för att lösa den.

– Anders Sörensen och Per Nygårds berättade om de detaljer i spelet som man ändrat och jobbar på att förbättra. Exempelvis uppspelen, utnyttjandet av Powerbreaks och att laget måste våga skjuta mer.

– Per Nygårds pratade en del om den mentala biten, den som för närvarande är lagets stora problem. “Det går fort att få självförtroendet raserat, men desto svårare att bygga upp det”, sa han.

– Man berättade att samtals förs med Mario Trabuccos agent angående hans framtid i klubben. SSK har med andra ord för avsikt att avsluta samarbetet med honom. Vad gäller ersättare ser man Jesper Frödén, som nyss kommit tillbaka från långtidsskada, som en ersättare. Dessutom för sportchef Nygårds diskussioner med egentligen samtliga SHL-klubbar angående utlåningar.

– Publiktillströmningen, som i och med resultaten har blivit sämre, är – berättade Andark – ett stort ekonomiskt problem. Men tack vare den defensiva budgeteringen som man lade tidigare är problemet inte akut.

– SSK:s partners, det vill säga sponsorerna, har glädjande nog bidragit lite mer än förväntat, vilket är en av anledningen till att publiktappet inte skapar lika stora hål i föreningens ekonomi.

– Maria Andark redogjorde under förra veckan för styrelsen hur hennes prognos av SSK:s kommande bokslut ser ut. Tyvärr ser det ut som att SSK kommer gå minus denna säsong, men då, återigen, baserar hon det på fortsatt dåliga publiksiffror. Det finns med andra ord anledningen att fortfarande hoppas att de röda siffrorna till slut blir gröna.

– SSK:s kanske största problem är fortsatt arenabolaget och de stora kostnader det innebär. Ungefär 3,5 miljoner är vad SSK i snitt betalar mer än seriens övriga konkurrenter för arenan varje år. Något som på lång sikt är helt ohållbart. Jan Bergman berättade dock att han aktivt jobbar för att hitta en lösning, förhoppningsvis tillsammans med Södertälje kommun. Men det är en process som är lika långdragen som svårlöst, tyvärr.

– Den nuvarande situationen på ledarsidan har alltid setts som en tillfällig lösning. SSK söker därmed aktivt en assisterande tränare till Anders Sörensen då det i längden inte är optimalt att han en sportchef i båset.

– Sörensen berättade även att den senaste tidens förbättringar i spelet speglas inom truppen. Det finns en känsla av att vändningen är på väg, att det är SSK:s tur nu. Gamla vanliga floskler, tänker säkert någon. Men för oss som var på plats var det en genuin känsla som genomsyrade hela mötet.

Jag har förmodligen glömt en och annan detalj togs upp i det två timmar långa mötet. Om du var på plats och saknar något – fyll gärna på i kommentarsfältet nedan.

Mauri Hermundsson är skribent på Uppdragsport.se. Till vardags arbetar han som journalist. Säsongskort på K.

7 kommentarer

7 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter