Connect with us
Alexander Sahlin under försäsongen i SSK. Foto: David Nilsson Hamne
Alexander Sahlin under försäsongen i SSK. Foto: David Nilsson Hamne

Intervjuer

Sahlin: “Man behöver inte ställa till det”

Efter förlustmatchen mot Västervik var det tydligt att killarna i SSK inte tog förlusten med ro, trots att det bara var försäsongsmatch. Det var frustrerade och irriterade miner efter den ovanligt fysiska och griniga träningsmatchen. “Det känns surt med en förslut i första matchen”, sa Alexander Sahlin.

Södertälje Sportklubb förlorade alltså försäsongens första träningsmatch under onsdagen. En 1-0 ledning borta mot Västervik blev till förlust med 1-3, där alla mål gjordes i sista perioden. Uppdragsport var på plats i Plivit Trade Arena och pratade med målvakten Alexander Sahlin efteråt.

Trots att det var träningsmatch var vinnarskallen Sahlin märkbart frustrerad minuterna efter slutsignalen.
– Det känns surt med en förslut i första matchen. Inget roligt.
Men, det spelar väl ändå inte så stor roll?
– Nej så är det, bara första träningsmatchen, men man vill ju ändå vinna!

Jag märker att du är frustrerad. Vad är det som naggar mest såhär efteråt?
– Man kan inte sätta krav första matchen, men jag tycker vi slarvar för mycket, så även om det är första matchen tycker jag att man kan göra det lite enklare och inte ställa till det för sig själv. Men nu ska vi ju träna några veckor, så vi kommer få ihop det här.

Vad säger du om ditt egna spel?
– Ja det var en okej insats från min sida. Kändes som pucken studsa lite mot oss. I vilket fall som helst var det kul att vara igång igen!

Hur har den första tiden i klubben varit?
– Jag trivs hur bra som helst, det känns som vi fått ihop ett gäng sjukt bra lagkamrater och dessutom en proffsig klubb.

Ni står inför en ovanlig situation där i princip alla spelare är nya, och ni ska på enbart några månader forma ett lag. Hur är det?
– Det har ju blivit så. Men jag tror att klubben fått hit bra killar och bra hockeyspelare så det kommer bli bra. Det kan ju finnas svårigheter, men vi har lärt känna varandra snabbt och klubben verkar ha fått hit hungriga spelare.

På onsdag om en vecka väntar nästa träningsmatch.

David är främst fotograf - men också skribent - på UppdragSport.se. Arbetar till vardags som journalist inom print, radio och tv.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Intervjuer