Connect with us
Joakim Fagervall, tränare Västerås. Foto: Hamne Total Media
Joakim Fagervall, tränare Västerås. Foto: Hamne Total Media

Intervjuer

Backsidan ett frågetecken: “SSK har tappat tre bra backar”

Att SSK tappat flera tongivande backar är något konkurrenterna har stenkoll på visade det sig när uppdragsport pratade med de allsvenska tränarna. Men samtidigt som flera ser backsidan som osäker, är det lika många som höjer ett varningens finger för intressanta offensiva värvningar.

Frågorna som besvarades var:

1. Vad tror du om SSK:s lagbygge?

2. Kommer ditt lag hamna före eller efter SSK när tabellen summeras? 

3. Vad kommer ditt lag behöva jobba mest med under säsongen?

– – – – – – – –

Joakim Fagervall – Västerås

1. Har ingen jättekoll på SSK, men laget har tappat tre bra backar. Samtidigt har de en väldigt bra forwardsbesättning. Vi har ju mött SSK två gånger, och jag har sett ett lag som även i år jobbar som ett starkt kollektiv. De har återigen också varit väldigt noggranna i sina rekryteringar. SSK blir ett riktigt bra lag även i år.

2. Jag tror aldrig, men hoppas såklart att SSK hamnar efter oss. Det är väldigt svårtippat.

3. Vi kommer få jobba stenhårt med våra grunder och vårt grundspel hela säsongen. Vi måste hela tiden påminnas om att vi ska vara ett starkt kollektiv – det är det vi lever på.


Tony Zabel – Djurgårdens IF

1. Dels tog man sig ju till Kvalserien förra säsongen, och det är något man kommer ta lärdom av. Man har dessutom många av de unga duktiga spelarna kvar, tycker jag. Sedan har man plockat in spännande krydda med de här kanadensarna. Jag tycker det ser bra ut.

2. Ingen aning. Det är faktiskt jättesvårt att svara på. Det kommer bli jämnt.

3. Det är som jag sagt under hela dagen. Vi ska utveckla de unga spelarna, för det är de som ska bära fram våran trupp. Det är det viktigaste,  då vi redan vet vad de äldre ska prestera.


Per Kentää – Asplöven HC

1. Jag tycker Södertälje har en stark offensiv uppsida, det är en styrka. Sedan vår vi se om de lyckats ersätta backarna från i fjol, där ligger min osäkerhet. På pappret se de ut att ha ett lag för övre halvan av tabellen – även om jag inte tror att man lyckas med en topp-två-placering som förra säsongen.

2. Jag hoppas efter! Och man måste ju tro som man hoppas, eller hur?

3. Vi måste komma till jobbet varje dag. Vi har ingen Jesus eller Messias som kan vinna matcherna åt oss, utan det är laget som måste dyka upp där varje kväll. Och vi måste prestera på vår högsta nivå varje dag, varje match för att ta poäng. Det finns inga gratis livlinor i HockeyAllsvenskan denna säsong. Vi ska vara redo och kommer kämpa till blodet rinner i varje match – och det kommer bära långt.


Mats Lusth – Malmö IF

1. Det är faktiskt lite svårt att säga. Jag tycker SSK har tappat mycket folk från förra säsongen, framför allt många unga och spännande spelare. Det tror jag SSK kommer lida lite för, då jag inte tror de har fyllt alla luckor från föregående trupp.

2. Efter. Motiveringen är min syn på spelartappen, som kan bli tunga. Men jag tror också vi kommer bli starkare än förra säsongen.

3. Vi har jobbat in ett nytt spelsystem med ett rakare spel. Vi ska spela intensivare och aggressivare, få bort alla svängar fram och tillbaka – och istället vinna pucken tidigt och gå rakare på mål.


Dan Tangnes – Rögle BK

1. Jag har lite för dålig koll på lagbygget för att kunna ge en vettig och trovärdig analys. Men det jag fått med mig från försäsongen är att ni har en nordamerikan som ser spännande ut och har gjort väldigt mycket poäng. Men SSK är en traditionsrik klubb som alltid är med och kämpar där uppe – och det kommer de säkert göra även i år.

2. Vår förhoppning är givetvis att hamna före. Vi har sagt att våra målsättning är att nå Kvalserien, hur vi tar oss dit spelar mindre roll. Men jag både tror och hoppas att både vi och Södertälje ska vara med och tampas där uppe.

3. Jag tror vi kommer behöva jobba mest med kontinuiteten och att hela tiden vara konsekventa. Även om vi har fått med några åldermän som höjt snittåldern så så har vi i grunden en väldigt ung trupp.  Vår utmaning kommer bli att försöka hålla en hög lägstanivå under hela serien.

David är främst fotograf - men också skribent - på UppdragSport.se. Arbetar till vardags som journalist inom print, radio och tv.

8 kommentarer

8 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Intervjuer