Connect with us

Många lag i Allettan har haft ambitionen att förstärka och spetsa till sina lag men faktum är att det är få som faktiskt har lyckats göra det.

I stället tycks marknaden vara väldigt, väldigt tunn just nu.

SSK har värvat Johan Lorraine från Haninge – en spelare som Mats Waltin tack och lov har god koll på efter att ha haft honom i Björklöven, och som lyckades göra 15 poäng (7+8) på 12 matcher i säsongens överraskning, Haninge – och Hudiksvall har plockat in poängstarke forwarden Marcus Waldehagen från Åker/Strängnäs.

Johan Lorraine.

Johan Lorraine.

Men sedan… nja.

Bland övriga nyförvärv i den södra Allettanserien ser vi bland annat att Visby/Roma har plockat in amerikanske backen Sam Coatta från Åmål i division 2 (!) för att skola om honom till forward, att Vimmerby värvat tidigare SSK-junioren och nu ex-Hammarby-forwarden Mattias Wigley samt Mora-forwarden Oskar Bergkvist på lån. Huddinge har även värvat backen Filip Olsson från AIK. Hudiksvall har sedan tidigare även stärkt upp med amerikanske centern Matt Lowry som hunnit göra fyra matcher och mäktat med ett mål på dessa.

Efter dessa namn är det däremot tomt på värvningsfronten.

Sam Coatta, till vänster.

Sam Coatta, till vänster.

Östersund, i Allettan norra, har tidigare gått ut och sagt att man ämnar att värva för en miljon kronor inför Allettan men av det har vi inte sett mycket. Vilket kanske bevisar tesen om en väldigt tunn spelarmarknad. Man har bara plockat in Kristoffer Jonsson som närmast kommer från spel med Lillehammer i den norska högstaligan. Och hur den ligan står sig vet vi sedan tidigare.

Bland lagen som letat nyförvärv finns bland annat SSK. Att man har kikat efter stabila backar är nog ingen vild gissning.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter