Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Rykten: Här är SSK:s tränarkandidater

Ryktena om vem som ska bli SSK:s tränare nästa säsong har varit många. UppdragSport.se har sammanfattat alla potentiella kandidater.

SSK:s nya omklädningsrum inte helt iordningställt än.
SSK:s nya omklädningsrum inte helt iordningställt än.

Ända sedan Andreas Johansson tackade för sig har SSK febrilt varit ute på marknaden och jagat tränare. Än har man inte presenterat några namn, men den utdragna rekryteringsprocessen har gett liv i ett antal rykten.

UppdragSport.se sammanfattar de namn som sägs vara aktuella för tränarjobbet i Södertälje nästa säsong.

Tony Zabel

Den förmodligen hetaste kandidaten av alla rykten att döma. Det började med att Zabel fångades på bild när han åt lunch i Axa Sports Center. Därefter berättade bloggen MrMadhawk.se att den före detta Djurgårdstränaren var ett av SSK:s alternativ. Och idag twittrade Niklas Jihde, programledare på Viasat, att Zabel var en kandidat till tränarposten.

Mats Waltin

Ett annat namn som MrMadhawk uppgav vara under uppsyn av SSK är Mats Waltin. En rykte som blev ännu hetare när Niklas Jihde idag hävdade samma sak på Twitter. Waltin, som har ett förflutet i SSK, tränade förra säsongen Manglerud i norska andraligan och ska enligt kontraktet göra det ytterligare ett år. Men en klausul i kontraktet ger honom möjlighet att gå till en klubb i Sverige.

Niklas Sundblad

Det tredje namnet som MrMadhawk uppgav ligga under SSK:s radar är Niklas Sundblad som föregående säsong tränade Inglostadt i tyska förstaligan. Ett namn som enligt samma blogg även var aktuellt under 2011. Då valde SSK istället att satsa på Johan Strömwall.

Per Ljusteräng

Per Ljusteräng har de 10 senaste åren varit huvudtränare i Division 1, nu senast i Kallinge Ronneby. Även han kan vara aktuell som tränare i SSK enligt MrMadhawk som under torsdagskvällen släppte ryktet på Twitter. Samma uppgifter nådde tidigare samma dag UppdragSport.se.

Patrik Ross

Förra säsongen inledde Patrik Ross i Örebro, men efter en dålig inledning valde han att avgå och har sedan dess varit utan tränaruppdrag. När undertecknad förra veckan talade med SSK:s sportchef Per Nygårds sade han att Ross var ett av många intressanta namn. Det behöver visserligen inte betyda någonting, men det vore anmärkningsvärt om SSK inte hört av sig till den karismatiske smålänningen.

Anders Eldebrink

Anders Eldebrink tränar just nu Rapperswil i Schweiz. Ett lag han alltså fortfarande har kontrakt med. När namnet nämndes under samtalet med Per Nygårds sade SSK:s sportchef att han inte hört av sig till Eldebrink då han respekterade det faktum att SSK-ikonen fortfarande var kontrakterad. Skulle Eldebrink däremot bli ledig var det enligt Nygårds ett av många intressanta namn.

5 kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

Spelarkollen

Filip Gustavsson har inlett rookiesäsongen i NHL strålande.

Nyheter

Jonatan Harju kommer till SSK från Tingsryd med en bra säsong i ryggen. Men innan genombrottsäsongen hade 23-åringen en tuff tillvaro i Karlskoga. Men...

Facebook

Senaste nytt

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.

J18 & J20

Albert Sjöberg siktade på att ta en plats i a-laget. Det blev a-lagsdebut – och nu även förmodad landslagsdebut.

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

Nyheter

Ingen vila efter SSK:s respass i slutspelet.