Connect with us
Robin Press i Djurgårdens omklädningsrum.
Robin Press i Djurgårdens omklädningsrum.

Nyheter

Robin Press: “Djurgården är laget i mitt hjärta”

Att Robin Press skulle lämna SSK kom inte som någon chock. Men nu avslöjar den 20-årige backen var han verkligen har haft hjärtat under de här åren.

Robin Press har rent individuellt gjort en framgångsrik resa med SSK och gick från okänd forward (!), värvad från Almtuna – till att bli draftad av Chicago Blackhawks, blomma ut till en av hockeyallsvenskans bästa offensiva backar, och för att sedan ta steget till SHL.

Och då är han ändå bara 20 år gammal.

Press presenterades av nya klubben Djurgården under torsdagen.

Och det var en lättad före detta SSK-back efteråt.

– Det känns fantastiskt bra. Djurgården är laget i hjärtat, som man har hållit på sedan man var liten grabb. Det är väl en dröm som går i uppfyllelse, lite svagt uttryckt, säger Robin Press till Djurgårdens hemsida.

Robin Press blir inte ensam i Djurgården. Hans syster Ida spelar sedan tidigare i klubbens damlag som den här säsongen tog steget upp till Riksserien, landets högsta damserie.

Han började sin karriär i Uppsalalaget Almtuna för att sedan spela i Arlanda under de yngre junioråren för att därefter gå tillbaka till Almtuna innan han hamna i SSK. Robin Press har varit i Södertäljes organisation sedan säsongen 2012/2013, han värvades till j20-laget men fick chansen i a-laget redan samma säsong.

Vad ser du fram emot mest med Djurgården?

– Det är hela upplevelsen. Bara att ha märket på bröstet, för det första, och sedan klacken i ryggen. Ja, allting. Allting med Djurgården ser jag fram emot, säger Robin Press till Djurgårdens hemsida.

Efter underskriften med Djurgården kommer Robin Press att resa till Nordamerika, och farmarlaget Rockford IceHogs i AHL, för att avsluta säsongen där.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter