Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Robban Carlsson: ”Få var gladare än jag när SSK gick upp igen”

Robert Carlssons föreningsrekord ska förevigas i Scaniarinkens tak. Nu berättar han om den tunga degraderingen – och varför han inte fortsatte med SSK i Hockeyettan.

Robert "Robban" Carlsson. Foto: David Nilsson Hamne.
Robert "Robban" Carlsson. Foto: David Nilsson Hamne.

Robert Carlsson, aka ”Mr. SSK”, var med när SSK åkte ur hockeyallsvenskan 2014/2015 och därmed lämnade elithockeyn för en tillvaro i Hockeyettan – en säsong som han beskriver som den allra tyngsta under hans 19 år i föreningen .

Det blev ingen fortsättning, och därmed 20:e säsong, i SSK trots att han egentligen ville. Även Mats Waltin ville ha kvar ”Robban” i laget i omstarten.

– Jag hade kunnat vara kvar, om det inte var för allt som hände utanför hockeyn. Jag kände att jag behövde åka bort ett tag, det var ett beslut jag tog gemensamt med SSK, säger Carlsson till Länstidningen och nämner ett struligt privatliv vid sidan om hockeyn.

I stället hamnade Carlsson i finska och danska ligan.

På håll följde han sitt kära SSK och resan tillbaka till elithockeyn.

”Så jävla bra, väldigt glad och imponerad av årets SSK. Tack för att ni ordna upp skiten från förra året. Stort grattis till laget, ledarstaben och hela föreningen ❤️”, skrev Carlsson på Facebook efter SSK:s avancemang uppåt i seriesystemet.

– Få var gladare än jag när de gick upp. Då kunde jag börja släppa den säsongen. Jag satt i bussen på väg från en match i Danmark. Då var jag jävligt glad, kan jag säga, säger han till Länstidningen.

Men sedan tog det slut. Robert Carlsson beslöt sig för att lägga skridskorna på hyllan.

”Efter 21 säsonger har jag beslutat mig för att sluta spela ishockey. I 19 säsonger och nästan 900 matcher har jag fått spela för klubben i mitt hjärta, SSK. Vilket jag är både tacksam och stolt över! Vill passa på att tacka familj och vänner för allt stöd och även alla underbara och roliga människor man träffat på genom åren. Sist men inte minst, ett stort tack till alla SSK supportrar. Det har varit fantastisk kul att spela inför er, alla dom bästa minnena har vi skapat tillsammans i ett fullsatt Scaniarinken. Från och med nu är jag en av er, ett SSK fan!” skrev han på Facebook i samband med pensioneringen.

Han såg SSK:s hemmapremiär mot AIK. Mycket känslor och det var första gången han saknade hockeyn, och SSK, säger han.

– Det är fantastiskt att spela i Scaniarinken när det är mycket publik. Matchen efter (mot Västervik), då gick jag ut och spelade golf i stället. Jag orkade inte se det igen. Jag har släppt av dottern och min mamma vid matcher, men jag har inte pallat att gå in, säger han till Länstidningen.

I kväll hyllas ”Mr. SSK” innan nedsläpp mellan SSK – Vita Hästen i Scaniarinken. Och ”Robbans” föreningsrekord, 19 säsonger och 884 matcher för SSK, kommer att förevigas i Scaniarinkens tak. Så kom i tid! Här fixar du biljetter: ticketmaster.se/artist/sodertalje-sk-biljetter/444883.

Läs Länstidningens långa reportage med och om Robert Carlsson här.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Facebook

Senaste nytt

Silly season

Det blev spel i Almtuna, Modo och med Linköping i SHL förra säsongen. Nu är SSK intresserade.

Nyheter

Lucas Carlsson behövde en nytändning i ny miljö. Och det blir i AIK.

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.