Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Read om målet: ”Riktigt skönt!”

Matt Read sköt sitt första mål för Kanada när de förlorade på straffar mot Schweiz i VM-hockeyn.
– En bitterljuv känsla, sade Read till Uppdragsport.se efter matchen.

Matt Read sköt sitt första mål för Kanada när de förlorade på straffar mot Schweiz i VM-hockeyn.<br> – En bitterljuv känsla, sade Read till Uppdragsport.se efter matchen.

I sin andra landskamp fick Matt Read göra sitt första mål i den klassiska Kanadatröjan. Ett ögonblick han aldrig kommer glömma.

– Känns skönt. Skönt att man fått ha gjort det där målet, det första på internationell nivå. Men det är en bitterljuv känsla eftersom vi förlorade, sade Read till Uppdragsport.se efteråt.

Det var inte vilket mål som helst. Från relativt dålig vinkel drog han på ett hårt skott precis över Martin Gerbers axel upp i krysset.

– Först var jag bakom mål och samtidigt som jag åkte in mot buren studsade pucken fram till mig. Jag tror inte målvakten var beredd på att jag skulle skjuta, han kanske inte ens såg var pucken var. Som tur var hittade jag en liten lucka uppe i hörnet.

I övrigt var det en jämn match som slutade 3-2 till alplandet efter straffar. Schweiz spelade bra mot den stjärnspäckade konkurrenten.

– Jag är inte överraskad över att de vann, i ett VM möter man bara bra spelare. Matchen var väldigt jämn och jag tycker det var en välspelad match dessutom. Deras kvittering till 2-2 var väldigt viktig för slutresultatet, men jag har inte en aning om hur den gick in.

Den viktiga kvitteringen videogranskades innan den godkändes. Read var på planen och försökte få undan pucken framför mål. Efter viss kalabalik där de flesta på plan stod framför mål gled pucken sakta in bakom Mike Smith i Kanadas mål.

Lagkapten Eric Staal var förbannad, han tyckte dels att Smith hade pucken, men även att det kunde dömts bort för spark.

Matchen gick till straffar och det behövdes flera för att matchen skulle avgöras. Bland andra hade Read chansen men Gerber klarade straffen (se bild). I stället kunde Schweiz avgöra i straffomgången efter.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Spelarkollen

Filip Gustavsson har inlett rookiesäsongen i NHL strålande.

Facebook

Senaste nytt

SSK-siffror

SSK byter tränare. Och det är ironiskt att den ansvarige för det som har varit SSK:s största styrka de senaste två säsongerna får lämna...

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.

J18 & J20

Albert Sjöberg siktade på att ta en plats i a-laget. Det blev a-lagsdebut – och nu även förmodad landslagsdebut.

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...