Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Publikfavoriten i ”Templet” är klubblös – hamnar han i Sverige nu?

35-åringen är åter klubblös. Blir det en flytt ”hem” till Sverige nu?

35-årige backen Kristian Kudroc, en tidigare publikfavorit i Södertälje, är åter klubblös.

I våras ryktades ”Kudden” till Modo, då hans flickvän kommer från Kramfors som ligger i trakten kring Örnsköldsvik. Kudroc är dessutom folkbokförd i Lunde i Kramfors. Enligt slovakiska sajten Hokej skulle Kudroc och hans flickvän flytta hem till just Kramfors.

– Jag vet hans koppling till Ångermanland och att han är ledig, sa Modos före detta sportchef Per Svartvadet till Örnsköldsviks allehanda då.

Men så blev det aldrig. Och nu är den 210 centimeter långe slovaken åter på marknaden.

Efter att ha inlett säsongen i österrikiska Innsbruck flyttade Kudroc till brittiska Nottingham Panthers den 7 november. Men efter bara åtta matcher bryter nu backen sitt kontrakt.

”Backen Kristian Kudroc har lämnat klubben med omedelbar verkan till följd av ett allvarligt sjukdomsfall i familjen. Både organisationen och ligan vill passa på att skicka sina lyckönskningar till Kristian under den här för honom tuffa tiden”, skriver Nottingham Panthers på sin hemsida.

Kristian Kudroc avverkade två säsonger – med totalt 259 utvisningsminuter – i SSK innan han släpptes i maj 2009 och sedermera hamnade i Brynäs och Frölunda. Kudroc fick lämna SSK under samma period som klubben även släppte ”klassiska” namn som Martin Richter, Jason Morgan, André Benoit och Martin Cibak.

Gissningsvis lär ryktena om spel i Sverige – kanske i Sundsvall eller Örnsköldsviks HF som båda spelar i Hockeyettan – åter ta fart nu. Modo och Hockeyallsvenskan känns inte aktuellt.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

Spelarkollen

Mikko Kalteva har avslutat sin karriär vid 36 års ålder.

Spelarkollen

Filip Gustavsson har inlett rookiesäsongen i NHL strålande.

Nyheter

Jonatan Harju kommer till SSK från Tingsryd med en bra säsong i ryggen. Men innan genombrottsäsongen hade 23-åringen en tuff tillvaro i Karlskoga. Men...

Facebook

Senaste nytt

SSK-siffror

Många supportrar hoppas på en comeback i SSK för Tom Wandell – medan andra menar att det vore bättre att titta på andra centeralternativ....

Intervjuer

Rasmus Kahilainen kom och drog fram som en virvelvind i Södertälje. Nu hoppas alla att 20-åringen blir kvar i SSK.

J18 & J20

Albert Sjöberg siktade på att ta en plats i a-laget. Det blev a-lagsdebut – och nu även förmodad landslagsdebut.

Analys

SSK har värvat två bärande spelare från succélaget Tingsryd. Med tiden har SSK blivit en mer attraktiv klubb. Men vad är skillnaden nu mot...

Nyheter

Ingen vila efter SSK:s respass i slutspelet.