Connect with us
Jonas Westerling under träning. Foto: David NIlsson Hamne
Jonas Westerling under träning. Foto: David NIlsson Hamne

Nyheter

Positiva besked om Jonas Westerlings skada

Det finns chans att Jonas Westerling, som skadade sig mot Arlanda, kommer att vara redo för spel lagom till Allettan den 28 december. Nu blir det en kamp mot klockan.

SSK slog Arlanda med 7-1 på bortaplan under onsdagskvällen, och Henrik Thegel hade galakväll med fyra puckar i mål.

Men det som alla snackade om efteråt var den skada som Jonas Westerling ådrog sig i den tredje perioden. Westerling såg inledningsvis ut att ha skadat sitt knä och lämnade isen förbannad och frustrerad, och kastade saker omkring sig i båset.

Alla befarade det värsta med tanke på att Allettan hägrar för SSK.

Efter matchen var Westerling alltjämt frustrerad.

– Ja, det är klart att man är det. Det är ju bara en dryg månad kvar tills det roliga börjar och man vill ju vara så väl förberedd som möjligt, så det här stör ju absolut. Jag är inte särskilt glad just nu. Det är jag inte, sa han till Länstidningen efteråt.

Men: I dag kom ett positivt besked.

Enligt uppgifter ska det röra sig om uttänjt ledband grad 1 som, enligt läkarnas definition, innebär “minimal skada, stabilt eller minimalt instabilt knä”, och det brukar dröja 2-6 veckor innan man åter är i aktivitet, beroende på skadans storlek.

SSK har fem veckor kvar till Allettan börjar – den 28 december – och det är då den riktiga resan tillbaka upp i seriesystemet inleds.

Förhoppningsvis är Jonas Westerling med då.

“Om inget oförutsett händer kommer jag vara 100% och fullt redo till premiären av allettan! Tack för allt pepp, betyder mycket!” skriver Westerling själv på Twitter.

På lördag tar SSK emot Åker/Strängnäs hemma i Scaniarinken – och du bör se till att vara på plats.

Det är operation A.S.K.O, då alla gamla ståplatsrävar ska återinfinna sig på ståplats. 60 kronor för 18 år och äldre på ståplats, gratis för alla yngre. Dessutom ska man hedra Glenn “Glenna” Johansson och flera profiler är på plats i Mollys sportbar innan matchen.

Innan matchen är det dessutom Live@Templet, där Andreas och Johan från SSK-podden håller uppsnack med en inbjuden gäst – den här gången ingen mindre än Lars “Dala” Dahlström. Live@Templet börjar 14:45 i Rinkside bar.

Läs mer här.

Kolla in mål och höjdpunkter från SSK:s 7-1-kross nedan:

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter