Connect with us
Piteå HC i båset.
Piteå HC i båset.

Nyheter

Piteås tränare: “SSK är favoriter, men…”

Piteås tränare hymlar inte: SSK är favoriter. Eller? Allt kan som bekant hända i hockey. Torsdagens match i Piteå blir nyckelmatchen.

SSK ställs mot Piteå i den andra playoffrundan.

Ett offensivt lag, med en bra målvakt, som gjort näst flest mål av alla lag i hockeyettan den gångna säsongen – strax bakom ettan SSK.

Så två offensiva lag möter varandra, med andra ord.

Piteås tränare, Rolf Nilsson, 58, har ett förflutet som back i SSK. Det var säsongen 1976-1978 och då spelade även Mats Waltin och ”Glenna” i laget.

Nu ställs den mycket, mycket meriterade tränaren mot sitt gamla lag.

Och han håller SSK som favoriter – men… allting kan, som bekant, hända i hockey.

– Om vi ska ha någon chans mot Södertälje så gäller det att alla spelare är på topp av sin förmåga. Alla moment måste fungera om vi ska ha någon chans. Tittar man spelare för spelare så ska Södertälje vinna, men som tur är spelar andra faktorer in, säger Nilsson till Tidningen Hockey, och fortsätter:

– Kan vi lyckas vinna hemma på torsdag, så kan allting hända.

Piteå tog sig vidare till den andra playoffrundan efter att ha slagit Lindlöven efter tre matcher. Om än efter förlängning.

– Det blev lite krampaktigt, samtidigt som jag tycker att Lindlöven var överraskande bra. Match två och tre blev ett ställningskrig där det var väldigt lite som avgjorde, säger Nilsson till Tidningen Hockey.

Uppdragsport.se-redaktionen består av ett flertal skribenter.

Kommentera artikeln här

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Nyheter