Connect with us
Per Nygårds.
Per Nygårds.

J18 & J20

Sportchef Per Nygårds tar över J18-laget

SSK:s sportchef Per Nygårds får en ny roll inom klubben. Nu är man i full gång med att leta efter en ersättare.

Uppdragsport.se har tidigare skrivit om att sportchef Per Nygårds framtid i SSK är mycket osäker – och uppgifter pekade på att han kommer att lämna sin post.

Och så blir det.

Under måndagen bekräftade SSK att Per Nygårds lämnar sportchefsrollen – och i stället tar över klubbens J18-lag.

– Per är troligen en av Sveriges duktigaste tränare vad gäller utveckling av juniorspelare. När nu lagbygget för kommande säsong är i sitt slutskede, och laget dessutom ser väldigt starkt ut, vill vi informera J18-laget om vilken fantastisk tränare de kommer få. Sportchefsjobbet kräver 100%, dygnet runt, året runt och vi stöttar Pers önskan att hitta en alternativ arbetssituation. Arbetet med rekrytering av ny sportchef är påbörjat och vi räknar med att ha en lösning på plats under hösten, säger SSK:s ordförande Jan Bergman.

Per Nygårds kommer att ta fortsatt ansvar för sportchefsfrågorna tills dess att en ersättare är på plats.

– Som alla vet har vi en tuff säsong bakom oss och vi är nu inne i en hektisk period med bygget av det kommande laget. Även om jag har mycket stöd av den nya rekryteringskommittén känner jag att jag kommande säsong vill göra något annat än att vara sportchef. Jag brinner för utveckling av juniorspelare och ser fram emot att utveckla dem till framgångsrika seniorspelare i SSK. Naturligtvis kommer jag ta fortsatt ansvar för sportchefsfrågorna fram till det att en efterträdare tillträtt. Primärt gäller det ju att få de sista mycket viktiga spelarna på plats! säger Nygårds.

Andreas är skribent på Uppdragsport.se. Arbetar till vardags som journalist. Har säsongskort på K, rad 12, plats 7.

3 kommentarer

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne J18 & J20