Connect with us
Per Hallin. Foto: Uppdragsport.se
Per Hallin. Foto: Uppdragsport.se

Inför match

Per Hallin: “Hoppas många hyllar Robban – det är han värd”

I dag är det dags. SSK spelar sin fjärde match för säsongen när gästande Timrå kommer på besök. Och man gör det med forna SSK:aren Per Hallin i spetsen.
– Södertälje är favoriter på förhand men vi hoppas kunna bjuda på en bra match, berättar han för UppdragSport.se.

Sju säsonger och nästan 200 matcher i SSK-tröjan. Ett måttligt imponerande facit i jämförelse med Robert Carlsson – men Per Hallins statistik är inte fy skam.

Idag är 32-åringen tillbaka i staden där allt började för att hämta tre poäng, men denna gång i sitt andra lag – Timrå IK.

–Jag har en del polare som bor kvar i staden och så där, så det känns självklart lite speciellt. Samtidigt är det få spelare i dagens trupp som jag spelat med, det är snarare materialarna och vaktmästarna i hallen jag känner, berättar Per Hallin för UppdragSport.se.

Timrå kommer till matchen med blandade resultat bakom sig. Premiärinsatsen mot Västerås var direkt usel, men två segrar senare har man klättrat upp på en femteplats i tabellen.

– Säsongsinledningen har varit okej. Det är väl i sig ingen skam att förlora premiären mot Västerås, men sättet vi förlorade på var inte alls bra. Borta mot Almtuna (seger, 2-1) fick fick kämpa som fan, så det var jävligt skönt att vinna. Och igår, mot Mora (seger, 3-0) blev vår bästa match hittills. Det kändes stabilt och vi spelare riktigt bra hockey.

I dag möter ni SSK på bortaplan. Vad är dina tankar inför matchen?

–Jag tror det kan bli en jämn match, men Södertälje är helt klart favoriter på förhand. De har hemmaplan och gjorde det jättebra förra säsongen medan vi har ett väldigt ungt lag. Vi kommer ner som underdogs och hoppas kunna bjuda på en bra match.

– Vi tror SSK kommer komma ut ganska hårt i början. Robban ska ju få en hyllning innan matchen och såna grejer brukar kunna ha effekt på hemmalaget. Det är något vi pratat om att vara väl förberedda på.

Ja, han ska hyllas för det nyslagna rekordet – 787 matcher i SSK-tröjan. Hur stort är det?

– 787 matcher i samma klubb är otroligt stort. Det finns inte längre många spelare av den typen, det funkar inte riktigt så i hockeyvärlden numera. Jag är jätteglad för Robbans skull!

– Jag har ju även spelat med honom tidigare och gillar honom mycket som person, vi håller fortfarande kontakten. Han är ett bra föredöme för de yngre killarna inom laget vad gäller träningskultur och förberedelse inför matcher. Det vet jag.

– Det ska bli riktigt kul att vara med på matchen då han hyllas! Jag hoppas för hans skull att det kommer mycket publik och hyllar. Det är han värd!

Mauri Hermundsson är skribent på Uppdragsport.se. Till vardags arbetar han som journalist. Säsongskort på K.

1 kommentar

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mer på samma ämne Inför match