Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Pastrnak kan göra debut i tjeckiska a-landslaget i vinter

Det går bra för David Pastrnak just nu. Och i vinter kan 18-åringen göra debut i Tjeckiens a-landslag. På ett villkor…

David Pastrnak under träning med J20-landslaget.
David Pastrnak under träning med J20-landslaget.

Tjeckien spelar VM på hemmaplan nästa år.

Och kanske, kanske SSK-forwarden David Pastrnak kan finnas med i truppen då.

Han väntas nämligen få chansen i a-landslaget i vinter – förutsatt att han spelar i Södertälje och Sverige den kommande säsongen.

– Om spelarna (Jakob Vrana, Linköping, och David Pastrnak, SSK) är kvar i Sverige och behåller formen så kommer jag ge dem en chans i februarimatcherna mot ryssarna, säger förbundskapten Vladimir Ruzicka till tjeckiska Hokej.cz, skriver Hockeysverige.se.

Anledningen är att Ruzicka planerar att ge en rad inhemska spelare, samt spelare från ligor i Europa, chansen. Och därmed helt och hållet lämna KHL-spelare utanför truppen.

En gyllene chans för David Pastrnak att få visa upp sig i a-landslaget, med andra ord.

David Pastrnak befinner sig just nu, som Uppdragsport.se tidigare, skrivit på läger med Tjeckiens J20-landslag. Under lördagen reser de till Montreal, Kanada, för att delta vid en fyrnationsturnering.

Sedan är Pastrnaks förhoppning att han ska kunna ansluta för att träna med SSK.

Vad som däremot redan står fast är att Pastrnak kommer att finnas med när Boston Bruins inleder försäsongen i september. Då ges han chansen att knipa en tröja i NHL redan till hösten. Bedöms han inte redo kommer han att fortsätta i SSK.

SSK har sedan tidigare en tjeckisk a-landslagsman i försvarsspelaren Michal Gulasi. 28-åringen gjorde fyra matcher för Tjeckien i vintras. Läs en lång intervju med Gulasi här – där han berättar om relationen till Pastrnak.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Efter 12 omgångar och ett längre uppehåll så återstartar HockeyAllsvenskan nu i veckan. Hur har spelet sett ut för SSK hittills och vad kan...

Andreas Häggström

Segern i Umeå blev en oväntad festinbjudan till vad som komma skall den här veckan. Faller allt på plats kan SSK slå HV71 på...

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...