Connect with us

Hi, what are you looking for?

Nyheter

Experten: ”Pastrnak spelar i NHL inom ett-två år”

Han beskrev David Pastrnak som isens bästa spelare efter första träningspasset på Boston Bruins utvecklingsläger. Nu utvecklar tränaren och skribenten Shawn Hutcheon sina tankar om SSK:s superlöfte.
– Jag skulle inte bli förvånad om han spelar för Boston inom ett år eller två, säger han till Uppdragsport.se.

Under Boston Bruins utvecklingsläger, dag 1.
Under Boston Bruins utvecklingsläger, dag 1.

Under gårdagen genomförde David Pastrnak sitt första träningspass under Boston Bruins utvecklingsläger – vilket går att läsa mer om här.

Och det blev succé direkt.

Många av de personer som var på plats – journalister, tränare och experter – hyllade SSK:s unge tjeck efteråt.

En av dessa var Shawn Hutcheon, tidigare mästartränare på juniornivå och nu Bostonkorrespondent för Fourth Period Magazine. Han menade att Pastrnak var ”den bästa spelaren på isen”.

Dagen efter utvecklar han sina tankar om den unge tjecken.

– Bruins-spelarna var på isen under 45 minuter. Tränarna drillade spelarna i skridskoåkning, puckkontroll, passningar och skott, förklarar Hutcheon för Uppdragsport.se, och vidhåller att Pastrnak stack ut:

– Jag blev väldigt imponerad av Pastrnaks skridskoskicklighet och hans snabbhet. Han var, helt klart, den bästa skridskoåkaren av de 23 som fanns på isen. Han besitter ett väldigt starkt steg och har jättebra förflyttningar i sidled.

Många är de SSK-supportrar som minns den kemi som uppstod mellan Pastrnak och kompisen William Nylander.

Vi minns passningar som satt där de skulle.

Något som Pastrnak tog med sig till Boston.

– Pastrnak är en väldigt begåvad puckhanterare och har uppenbarligen bra översikt där ute på isen. Han har också felfria passningar från blad till blad, säger Hutcheon efter den första träningen.

Under onsdagens träning noterades David Pastrnak – assisterad av Djurgårdens Linus Arnesson – bland annat för ett snyggt mål bakom 20-årige målvakten Malcolm Subban.

– Subban hade inte en chans, sa Bostonbaserade sportreportern Richard Murray, även kolumnist på Hockey’s Future, efteråt. Murray beskrev målet som “a pretty sweet one timer”.

– Han skjuter väldigt snabbt och rappt när han tar emot pucken, men hans skott skulle kunna vara bättre och jag är säker på att det också kommer att bli det när han blir äldre och starkare, säger Hutcheon om Pastrnak.

Vad tror du om Pastrnaks chanser att, till slut, slå sig in på allvar i NHL?

– Jag har inga tvivel över att Pastrnak kommer att bli en NHL-spelare. Jag skulle inte bli förvånad om han spelar för Boston inom ett år eller två. Han måste bara bli lite starkare först, säger Hutcheon till Uppdragsport.se.

Kommentera här

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Läs också:

SSK-siffror

Efter 12 omgångar och ett längre uppehåll så återstartar HockeyAllsvenskan nu i veckan. Hur har spelet sett ut för SSK hittills och vad kan...

Facebook

Mest läst just nu

Senaste nytt

SSK-siffror

Efter 12 omgångar och ett längre uppehåll så återstartar HockeyAllsvenskan nu i veckan. Hur har spelet sett ut för SSK hittills och vad kan...

Andreas Häggström

Segern i Umeå blev en oväntad festinbjudan till vad som komma skall den här veckan. Faller allt på plats kan SSK slå HV71 på...

SSK-siffror

Andra och sista delen i genomgången av SSK:s trupp inför säsongen 21/22. Den här gången är det forwards och special teams som synas.

SSK-siffror

För första gången har Mikael Samuelsson satt ihop en SSK-trupp där varje spelare är signad av honom. I en artikelserie på två delar kommer...

SSK-siffror

SSK har värvat flera intressanta spelare under våren och sommaren men frågan är om inte en 17-åring från juniorlaget är den spelare som blir...